U12 KC Leuven brengen verplaatsing naar Vobako tot een goed einde

De U12 van Korfbalclub Leuven gingen met 3-4 winnen op Vobako. Spelers Daan, Klaas, Thomas, Miel, Marie, Liese, Caro, Mila en Janne samen met coach Peter Klok.

Voor de U12 van de Leuvense korfbalclub stond er vorige speeldag een moeilijke verplaatsing naar Vobako Lichtaart op het programma van de A-ploeg. Ze speelden dan wel tegen hun B-ploeg, maar Vobako kan altijd in elk team genoeg sterke spelers opstellen.

Onder een aangenaam zonnetje konden de Leuvenaars aan de strijd beginnen.

“In de eerste aanval kregen we meteen een doorloper tegen. Daarna is het altijd belangrijk dat er onmiddellijk gereageerd kan worden, de aanval had dit zeer goed begrepen. We speelden lang offensief met een hoog baltempo, te veel kansen om bij te houden en met een hoge intensiteit in de rebound. Toch wou die bal er maar niet in. Onze verdediging bleef wat onzeker maar we hielden hen wel op één doelpunt. Na enkele goede aanvallen, waarin de goede kansen maar bleven komen, kon Klaas dan toch een mooie doorloper scoren”, wist coach Peter Klok.

Op verdedigend vlak werden de Leuvenaars niet alerter, ze schonken andermaal een doorloper cadeau.

“De aanvallen van het andere vak verliepen bovendien veel stroever. Toch kon Caroline er net voor rust met een ver schot 2-2 van maken. Na de rust zagen we meer van hetzelfde. In het ene vak veel goede kansen die er net niet in wilden, in het andere vak ontstond onzekerheid in de verdediging. Gelukkig vingen we dit op met veel intensiteit en een grote wil om voor elke bal te gaan. Dit leidde tot onderscheppingen in verdediging en balrecuperatie in het uitverdedigen. Opnieuw kregen we een doorloper tegen, maar Daan kon na een massa goede shotkansen eindelijk op het scorebord komen met een korte kans: 3-3. We gaven nog weinig kansen weg, onderschepten de bal zeer snel, en brachten deze telkens in geen tijd weer naar aanval. Eén minuut voor tijd zette Thomas ons met een mooi afstandshot toch op voorsprong. We speelden het goed uit en de twee punten konden mee naar Leuven. Er zal nog veel moeten verbeteren om volgende week tegen ASKC een beter spel te vertonen. De doorlopers die we tegen kregen, moeten er uit. In de aanval zal er meer gelopen moeten worden. Gelukkig pikte deze jonge ploeg op Vobako, met slechts drie tweedejaars, alles snel op. Het komt nog wel goed voor de rest van het seizoen”, verklaarde trainer Peter Klok.