logo Casalina

“Top vier is haalbaar, behoud een must”

“Top vier is haalbaar, behoud een must”
Copyright Marco Spelten

De voorbije twee seizoenen zette korfbalclub KC Leuven historische prestaties neer door zowel in zaal als op het veld voor het eerst in de clubgeschiedenis de top vier te halen in de Promoleague (tweede klasse). De club, die haar thuiswedstrijden in het Vanhovestadion in Kessel-Lo speelt, is daardoor erg gemotiveerd om het dit seizoen minstens even goed of beter te doen.

“De honger naar meer is en blijft groot, maar we moeten als club ook realistisch zijn. Corona heeft ons seizoen en onze voorbereiding grondig door elkaar geschud. Onze eerste doelstellingen zijn dan ook om het seizoen zonder kleerscheuren door te komen, zowel op het vlak van gezondheid als op sportief vlak”, vertelt hoofdcoach Gregory Dom.

Toch liggen er volgens de trainingsstaf ondanks corona wel wat mogelijkheden voor de club. “Top vier is voor de ploeg die we dit seizoen hebben zeker haalbaar, maar vooral het behoud vrijwaren is een must. We spelen nu eenmaal in een reeks waarin iedereen van iedereen kan winnen. Het zal er dus op aankomen om te vechten voor elke bal. Eén ding is alvast zeker: Leuven zal er elke wedstrijd vol voor gaan”, aldus Dom. Ze openen de competitie op zaterdagavond 19 september om 20 uur op het veld van Temse.

De groen-zwarten van KC Leuven zijn één van de grootsten van de provincie, ze tellen exact 233 leden, waarvan er 156 afkomstig zijn uit de jeugdrangen. Ben je benieuwd naar de Leuvense korfbalclub? Surf dan zeker naar www.kcleuven.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *