Q8 tempo oil banner

 

Korfbalclub The Vikings Hamme telt drie ploegen!

Korfbalclub The Vikings Hamme telt drie ploegen!
De U15 van The Vikings Hamme in Betekom

De U15 van Korfbalclub The Vikings Hamme spelen in tweede klasse en worden getraind door Nico Van Pellecom, die de vereniging van de zwarthemden zeven jaar geleden eigenhandig uit de grond stampte. De vereniging telt momenteel 21 leden opgedeeld in een U15, een U13 en een recreantenploeg. Op de eerste editie van het beachkorfbaltoernooi in Betekom kwamen ze in actie om de competitieluwte in de zomer te overbruggen.

“We beleven dit beachtoernooi met veel plezier en dit dient ter opbouw en ter teambuilding naar het competitiebegin toe. Het plezier primeert en hopelijk blijft het weer zonnig”, klonk het bij coach Van Pellecom.

Het team komt aan zijn naam door een fikse periode terug in de geschiedenis. Een Vlaamse gaai heet in het Hams een Wuiten. Deze vogel zou volgens sages bij de vikings geleefd hebben. Ze verklapten echter hun plannen aan de inwoners van Hamme, waarna deze de Vikings versloegen. Als herinnering aan deze periode kreeg de korfbalformatie, die in het zwart speelt, deze ironische benaming.

Geef een reactie