KCBJ Betekom wint seizoensopener in Hoofdklasse 1

Het verschil tussen kunstgras en zand is een interessant gegeven voor KCBJ Betekom

Na een uitgebreide voorbereiding van korfbalclub KCBJ Betekom werd de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. Na de reguliere speeltijd konden de fans een 16-11 in het voordeel van de Hagelanders aflezen.

Een voorzichtige studieronde bracht met zich mee dat er weinig gescoord werd in de aanvangsfase. De bezoekers van Blauw-Wit Deurne hadden het moeilijk met de opgelegde verdedigende druk. Als gevolg hiervan was er aan en vanaf de rust een kloof van drie à vier punten ontstaan. De ruststand zelf was 7-4.

Deze marge werd gaandeweg steeds behouden, waardoor de wedstrijd verstandig afgewerkt kon worden. De eerste en felbevochten zege is een gegeven voor KCBJ. Het begint zo prima aan het nieuwe seizoen en kon daarenboven de voorsprong van aan de rust behouden. Een verdiende 16-11 was het gevolg.