Q8 tempo oil banner

 

KCBJ Betekom tevreden over verloop van eerste beachkorfbalmanche

KCBJ Betekom tevreden over verloop van eerste beachkorfbalmanche
De teams van KCBJ Betekom (wit-blauw) en Joki Itegem geven elkaar partij

KCBJ Betekom organiseerde een manche van de “Flanders Beachkorfbal Tour” die tijdens de zomer van 2021 het land doorkruist. Op de eerste editie kwamen zestien teams opdagen, toch een klein succes. Het toernooi vond het merendeel van de tijd plaats onder een stralend zonnetje enkel de finale werd wat vervroegd door een fikse regenbui in aantocht.

“Dit is een mooie reclame voor de sport, dat er onmiddellijk al zestien teams paraat tekenen. Het is een mooi extraatje om de competitieloze zomer te overbruggen. De deelnemers krijgen een intensieve spelgelegenheid in ons zand”, wist voorzitter van KCBJ Geert Celis. “Het idee ontstond enkele jaren geleden bij de KBKB (Koninklijke Belgische Korfbalbond. Begin 2021 werd er ons gevraagd of wij interesse hadden om iets soortgelijks te organiseren, ons antwoord was uiteraard ja. De sportdienst van de gemeente Begijnendijk raakte eveneens betrokken en voor we het wisten waren er zestien teams ingeschreven. We zijn tevreden over het verloop en de deelnemers verspreid over de U15, U19, eerste ploegen en recreanten”, besloot Celis.

Voorzitter van Beachkorfbal België Kevin Lauwers, voorzitter van het Beachkorfbal binnen IKF (Internationale Korfbal Federatie) en eveneens aangesloten bij KCBJ Betekom vertelt.

“De vraag om terug in onze provincie te beachkorfballen was er. Jaren geleden vervulde in onze regio Lubko Lubbeek daarin een voortrekkers- en pioniersrol met een jaarlijks toernooi. Dat verdween enkele jaren geleden en na deze lacune was het tijd om in Betekom te spelen. De locatie aan de Tumkens is prima, maar de velden zijn aan de nipte kant. We hebben bij de gemeente gevraagd om aan de Grote Baan in Betekom achteraan grotere velden aan te leggen. Hopelijk is het grote succes van dit toernooi een stimulans voor de aanleg van die multifunctionele beachvelden”, vertelde Lauwers.

Beachkorfbalvoorzitter Lauwers (r) en bestuurslid De Roy bij KCBJ bekijken het spelschema
Beachkorfbalvoorzitter Lauwers (r) en bestuurslid De Roy bij KCBJ bekijken het spelschema

Geef een reactie