logo Casalina

KCBJ Betekom is klaar voor het veldseizoen

KCBJ Betekom is klaar voor het veldseizoen

Het veldseizoen korfbal werd dit voorjaar door de coronapandemie geannuleerd. Alles viel plots stil, ook voor korfbalclub KCBJ Betekom. De veldcompetitie hervat op 19 september, waardoor het indoorseizoen aanzienlijk zal ingekort worden. Tien dagen voor de hervatting organiseren de blauw-witten voor de jeugd een heuse vriendjesdag.

“Dat er maanden niet gesport kon worden in groep was voor veel spelers heel erg vervelend. Door het organiseren van een ‘challenge’ in mei en juni werden de spelers sportief uitgedaagd. Aan de hand van sportieve opdrachten en uitdagingen kon men punten verdienen. De winnaar van deze challenge was kapitein Tom Vertessen. Hij werd hiervoor begin juli in de bloemetjes gezet. Om de teamsfeer levendig te houden werd nadien in juli voor de U12 tot de kernspelers uitzonderlijk ‘vrije trainingen’ georganiseerd. Ondanks het gegeven dat juli een vakantiemaand is voor korfballers waren de extra trainingen een voltreffer”, wist voorzitter Geert Celis.

Sinds augustus wordt de conditie terug opgebouwd door drie keer per week te trainen.Kerntrainers Nico Van Krunckelsven (T1) en Kris Geeraerts (T2) laten hun licht schijnen over wat nog komen moet. “Het is van groot belang om sterk te starten in de veldcompetitie, vandaar de stevige conditionele voorbereiding met de komende weken nog drie oefenmatchen. De honger naar korfbal is groot om het in hoofdklasse 1 nog beter te doen dan vorig jaar”, klonk het bij het duo.

De raad van bestuur van de korfbalbond KBKB besliste om de start van het veldseizoen uit te stellen naar 19 september. Het veldseizoen zal verlengd worden met nadien een verkort zaalseizoen. Bekercompetities zijn er niet. “Clubsecretaris Litrik Van Roy heeft zijn handen vol om alles ingepland te krijgen. Gelukkig kan hij rekenen op een goed functionerende sportcel bij de opmaak van de planning. Daarbij moet hij rekening houden met vele veiligheidsmaatregelen en de gevolgen van een eventuele nieuwe golf. Helaas zit er ook een economische kant aan de coronapandemie.  Het gaat dan om zowel gederfde inkomsten uit bijvoorbeeld kantine en sponsoring, maar ook om reeds gemaakte kosten voor activiteiten die niet konden plaats vinden. Ik denk bijvoorbeeld aan de Paasontbijten en de korfbalweek. Op dit moment is het lastig inschatten hoe groot de totale financiële pijn exact gaat zijn. We zijn op zoek naar alternatieven om op een coronaverantwoorde manier extra inkomsten te hebben dit najaar”, besluit de voorzitter.

Op woensdag 9 september organiseert korfbalclub KCBJ Betekom een gratis vriendjesdag voor jongens en meisjes van vijf tot twaalf jaar. Op een coronavrije manier kunnen zij en hun familie kennismaken met korfbal, de enige gemengde balsport. Dit vindt plaats in het Gemeentelijk Sportpark op de Grote Baan in Betekom tussen 14 en 16.30 uur. Meer informatie op www.kcbj.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *