logo Casalina

“Het is een beetje surrealistisch dat we zondag al spelen.”

“Het is een beetje surrealistisch dat we zondag al spelen.”
Tom Vertessen (met rode kapiteinsband om de arm) van KCBJ Betekom

KCBJ Betekom opent zondag het outdoorkorfbalseizoen in Hoofdklasse 1 tegen het Antwerpse Blauw Wit. Speler en kapitein Tom Vertessen heeft een lange voorbereiding achter de rug en zou een herhaling van de derde plaats van vorig seizoen ongelooflijk vinden.

KCBJ kende een speciale en lange voorbereiding.

We hadden deze ook nodig omdat door covid 19 alles lang stil lag. We kregen nu wel de kans om rustig op te bouwen, wat niet altijd even fijn was. We hebben nu ook drie oefenmatchen achter de rug die vlot verliepen. Tegen de B-ploeg van Putse ging het veel beter dan vooraf verwacht”, klonk het verheugd bij Vertessen. “We spelen onmiddellijk een belangrijke match tegen een rechtstreekse concurrent uit Deurne, dat was alleszins indoor in de onderste regionen zo. We willen deze ontmoeting winnen om snel punten te pakken. Als ploeg werken we trouwens deels verder op wat we vorig jaar deden, maar met nieuwe accenten. We ontwikkelden een nieuw spelsysteem en een nieuwe verdediging. Dat begint nu steeds beter te klikken. Vorig jaar eindigden we als derde, dat was heel mooi. Jammer genoeg kregen die prestaties indoor geen gevolg. Ik weet niet of opnieuw een derde plaats halen realistisch is. We mogen niet teleurgesteld zijn als vierde of vijfde.”

De eerste ploeg en de reserven komen sterker voor de dag.

“Er is veel jeugd met flink wat talent naar de eerste ploeg en de reserven overgekomen. Waar het vorig jaar soms nipt was, hebben we nu meer dan dames genoeg voor beide ploegen. Het zal puzzelen worden om iedereen genoeg speeltijd te geven.”

Het outdoorseizoen werd ingekort om het indoorjaar een normaal verloop te geven.

“Ik heb over dat gegeven nog niet deftig kunnen nadenken. Het is een beetje surrealistisch dat we zondag al onze eerste competitiematch spelen. Ik weet wel niet of alles plaats zal kunnen vinden zoals het momenteel op de kalender gepland staat. Het zijn soms onzekere tijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *