logo Casalina

Zesde Korfbalweek Korfbalclub KCBJ: opnieuw een schot in de … korf

Zesde Korfbalweek Korfbalclub KCBJ: opnieuw een schot in de … korf
De deelnemers aan de zesde editie van de KCBJ-week

Op de terreinen van het Gemeentelijk Sportterrein ‘Grote Baan’ vonden voorbije week de jaarlijkse Korfbalweek van Korfbalclub KCBJ uit Betekom plaats. Kinderen van vijf tot vijftien jaar konden uitgebreid kennis maken met deze sport, onder leiding van hun gediplomeerde trainers.

Logischerwijze lag de focus vooral op korfbal, maar om voldoende afwisseling te brengen, komen ook andere sportieve uitdagingen aan bod. Dit komt enkel maar de vaardigheden van de jongeren ten goede.

Wat is korfbal?

Korfbal is de balsport bij uitstek, omdat het zowel door meisjes als jongens wordt gespeeld. In tegenstelling tot de andere sporten, spelen zij ook effectief samen. Dat maakt van Korfbal de enige echt gemengde teamsport. Korfbal is ook dé familiesport. Jong en oud zijn welkom op KCBJ.

In totaal namen 59 kinderen deel aan deze sportweek. Vooral leden van de organiserende club, maar er waren ook negen deelnemers die niet zijn aangesloten bij de blauw-witgetinte vereniging.

“Op deze manier trachten we als club de bekendheid van de korfbalsport verder te verspreiden in de regio, en hopen we natuurlijk ook op uitbreiding van ons ledenbestand”, klonk het bij de gemotiveerde (jonge) begeleiders die samen met de kinderen genoten van een actieve week vol plezier.

Na hard labeur moet er ook gegeten worden
Na hard labeur moet er ook gegeten worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *