logo Casalina

YCT Demer en Dijle ziet zijn renners scoren in thuiskoers en op het provinciaal kampioenschap

YCT Demer en Dijle ziet zijn renners scoren in thuiskoers en op het provinciaal kampioenschap
Vlnr tweede Vanden Eynde kampioen Feyaerts en bronzen Van Aerschot op hun PK Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

In hun organisatie in en rond Betekom zag wielerploeg Young Cycling Talent Demer en Dijle uit Tremelo twee van zijn renners zegevieren. Bij de tienjarige aspirantes won Emma Maricial uit Tremelo in de voormiddag het pleit. Na onder andere een tweede positie in Haasrode was Joppe Ombelets uit Rotselaar er als de kippen bij om de zege mee te grissen bij de dertienjarige jongens. Dat succes trokken ze door naar het provinciale nieuwelingenkampioenschap in Heide-Linter, bij de eerstejaars trok Siebe Oliviers uit Hoegaarden, zoals zo vaak in provinciale kampioenschappen, aan het langste eind.

In de massaspurt haalde Thor Feyaerts het van zijn ploegmaat en boezemvriend Mats Vanden Eynde uit Betekom en voormalig provinciaal kampioen Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel. Deze laatste rijdend voor het Maes CT Glabbeek, was de week voordien al goed voor zijn tweede seizoenszege op het open Antwerpse kampioenschap in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Dat was meteen ook het podium van de tweedejaars.

“Ongelooflijk dat het zo goed draait bij ons”, klonk het bij YCT Demer en Dijle. “Al op de ploegvoorstelling en tijdens de voorbereiding viel het ons al op dat we veel plezier gingen puren uit goede maten Feyaerts en Vanden Eynde en zo geschiedde ook met provinciaal goud en zilver als gevolg.

Siebe Oliviers uit Hoegaarden hield goed stand en kwam als eerste eerstejaars en vierde overall binnen en kon zo achteraf de provinciale kampioenentrui bij de eerstejaars met fierheid over de schouders trekken.

Nieuwelingenkampioenen Feyaerts en Oliviers in Heide-Linter Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be
Nieuwelingenkampioenen Feyaerts en Oliviers in Heide-Linter Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Oliviers op zijn beurt trekt de goede provinciale lijn door. De tiener van Acrog-Tormans stond bij de aspiranten reeds garant voor Vlaams-Brabantse titels op de weg en in het tijdrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *