logo Casalina

Wijkschool Hertog Karel Langveld viert de Rode Duivels met Belgendag!

Wijkschool Hertog Karel Langveld viert de Rode Duivels met Belgendag!
De kinderen van Wijkschool Basisschool Hertog Karel Langveld juichen Foto's: Jean Bollaerts

Wijkschool Hertog Karel Langveld, gelegen in de Bornestraat in Wilsele, viert naar aanleiding van de derde poulematch van de Rode Duivels tegen Finland een heuse Belgendag. Dat doen ze onder meer met een heuse Vlaamse kermis, een Cluedospel waarin ze moeten te weten komen wie Dries Mertens heeft vermoord en een middagmaal bestaande uit overheerlijke frietjes.

Ongeveer 120 leeringen van de basisschool kleedden zich in ’s lands kleuren om hun voetbalidolen te steunen. Tijdens het wereldkampioenschap voetbal, ondertussen al drie jaar geleden, deden ze al eens iets soortgelijks. Juffrouw Natalie uit het vierde leerjaar legt uit waaruit de dag van de leerlingen bestaan.

“In deze Belgendag zit veel werk, maar het is enorm leuk voor iedereen. Het is een klassendoorbrekende dag, de leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar hebben door elkaar activiteiten. Door corona konden we zeer weinig organiseren, de kindjes zijn heel blij dat ze een hele dag in de weer kunnen zijn en kunnen feesten. We hebben een klein schooltje, maar dat maakt het knus en leuk, iedereen kent iedereen. Met deze Belgendag hebben we een leuk hoogtepunt om het jaar mee af te sluiten”, wist juf Natalie.

Op avontuur rond de Meren van Bellefroid
Op avontuur rond de vijvers van Bellefroid

De leerlingen konden op de Vlaamse kermis onder andere sjoelbakken, eendjes vissen en blikken smijten. Ze werden op het middaguur passend getrakteerd op friet met curryworst. Achter de school, aan de vijvers van Bellefroid, wordt ook een heus moordmysterie opgelost. De kinderen zoeken samen de dader van de moord op Dries Mertens in ware Cluedostijl met vele hints en raadsels, spanning troef!”

De Belgendag was een leuke bedoening
De Belgendag was een leuke bedoening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *