Wies Peeters pakt derde provinciale squashtitel voor Squash Point Geel in Boom

Ruud Helsen (l) en Wies Peeters in vorm

Het provinciaal kampioenschap squash van Antwerpen in Boom bij Casteleyn Squash werd een Geels onderonsje bij de U15 B. Squash Point Geel stond paraat met Wies Peeters en Ruud Helsen.

Het was geen cadeau om met twee spelers van dezelfde club de finale te moeten spelen. Eén van de twee zou immers vice-kampioen worden. Het werd een gelijklopende wedstrijd waarin Wies Peeters aan het langste eind trok en zich voor derde opeenvolgende keer provinciaal kampioen van Antwerpen mocht noemen. Ruud Helsen werd na een lang seizoen vice-kampioen.

Wies Peeters kan ondanks zijn prille carrière al gewag maken van een mooi palmares

Hij werd al eens Vlaams kampioen, drie keer op rij provinciaal kampioen en voorts sleepte hij al veertien toernooien in de wacht. Van de 121 wedstijden die hij tot nog toe betwist heeft, won hij er 78. De verlieswedstrijden waren meestal afkomstig van de racket van oudere spelers. Waar hij ongetwijfeld het meest fier mag op zijn: “he did it on his own again “. De resultaten van de laatste weken laten het beste vermoeden voor de aankomende Vlaamse Kampioenschappen.

Tekst: Ludo Peeters.