Vlaams kampioenschap en turnshow: druk weekend voor TTM-wedstrijdteam van de Keerbergse Gympies

Het merendeel van de deelnemende Gympies aan het Vlaams kampioenschap

Het wordt een druk weekend voor de gymnasten van het wedstrijdteam TTM van De Gympies Keerbergen. Ze nemen zaterdag en zondag deel aan het Vlaams kampioenschap Toestelturnen Meisjes (TTM) in Lauwe. Tegelijkertijd is er ook de turnshow Gympies-Games in de Keerbergse sporthal.

Niet minder dan zeven Gympies-gymnasten kwalificeerden zich voor het Vlaams kampioenschap na schitterende resultaten én podiumplaatsen in de provinciale voorrondes: Yléa Tollet (seniors), Sofie Broeckx (A14-15), Fleur Leeman en Camille Geelen (beiden A11), Jolane Dumalin (A10), Kayleigh Uytgeerts (B11 en Lyna Poels (B12).

Vier Gympies-gymnasten namen het voorbije weekend deel aan de internationale wedstrijd in Porto. Hoewel dit, afgezien van de eigen Gympies-Gymnovacup in de eerste buitenlandse wedstrijd op verplaatsing was in dit post-coronatijdperk, zetten ze prima resultaten neer. Yléa Tollet won in Porto brons allround en kwalificeerde zich voor twee toestelfinales: brug en balk. Sofie Broeckx werd achtste bij de Juniors en behaalde twee toestelfinales, grond en brug, waar ze zilver behaalde. Fleur Leeman turnde een mooie wedstrijd bij de Youngsters en eindigde als 11-jarige in een categorie tot 13 jaar als twaalfde.

Opmerkelijk waren ook de prestaties van Sien Ghekiere. Zij turnde een uitstekende wedstrijd, eindigde in de categorie van de Youngsters op een zucht van het podium en wist in totaal drie toestelfinales in de wacht te slepen: balk en brug, waar ze telkens zilver behaalde en grond, met brons als resultaat. Sien mist het Vlaams kampioenschap omdat ze tijdens de provinciale voorrondes door een blessure geen volledige wedstrijden kon turnen.

Het wedstrijdteam is zaterdagavond in een gedeeltelijke bezetting en zondagnamiddag te zien op de turnshow van De Gympies. Dit evenement staat dit jaar in het teken van Games. Er zijn vier shows, waarin in totaal een 250-tal kinderen en jongeren optreden in uiteenlopende disciplines zoals kleutergym, toestelturnen, trampoline, tumbling, ropeskipping. De voorstellingen van zaterdagavond en zondagnamiddag worden afgesloten met een optreden van het Gympies Demo-team, de andere wedstrijdgroep van de Keerbergse gymclub.

Gympies Games op zaterdag 7 mei 2022 om 14.30 en 19 uur en op zondag 8 mei 2022 om 10.30 en 15 uur. Tickets kunnen online gekocht worden op www.gympies.be. Tot 6 mei 2022 gelden voorverkooptarieven: 7 euro per show (single ticket) voor kinderen van 3-12 jaar, en 14 euro voor wie ouder is dan 12 jaar. Aan de kassa zijn de prijzen voor een single ticket 10 euro (3-12 jaar) en 17 euro (+12 jaar). Kinderen jonger dan 3 jaar en Gympies-jeugdleden hoeven niet te betalen. Er zijn gereduceerde prijzen voor wie meerdere voorstellingen wil bijwonen.