logo Casalina

Vier meidenteams bij de Stix Hasselt in de kijker!

Vier meidenteams bij de Stix Hasselt in de kijker!
De U14 girls 4 Hasselt Stix na hun laatste outdoorwedstrijden

Met maar liefst achttien meisjesteams in de voorbije hockeycompetitie zette Hasselt Stix bij deze graag een paar meisjesteams in de kijker! Daarbij komen de ploegen van de U7, U9, U14 en U19 even in de schijnwerpers. De combinatie van sport en plezier stond en staat bij hen hoog in het vaandel.

U7 Girls1

De meisjes van de U7G1 hebben zeer goed gespeeld. Het zijn vijf heel gedreven meisjes die staan staan te springen om op het veld te staan tijdens de wissels en ze komen onderling heel goed overeen. Het samenspelen zie je ook wel evolueren. Ze wonnen zeven van hun acht wedstrijden en speelden één keer gelijk.

U9 Girls1

Het team U9G1 is een superfijn team en ze deden het daarenboven ook nog eens heel goed. Fijne meisjes, goede band, goede sfeer!
Ze hebben aan Yannick een hele goede coach en hebben ook twee papa’s die willen en kunnen fluiten! Ze hebben eens gelijk gespeeld en de rest allemaal gewonnen, dus voor de Stix waren ze kampioen. Hopelijk blijft de groep samen!

U14 Girls4

Deze ploeg met 9 spelers ging er week na week vol tegenaan! Ze lieten elkaar niet in de steek en het is een toffe ploeg met heel veel enthousiasme. De grote dankbaarheid gaat uit naar de andere teams van de U14 G en naar de U12 G. Iedere week kregen ze spelers van beide teams ter beschikking om een wedstrijd te spelen. Ook al wonnen ze niet steeds, er was een grote verbondenheid en veel spelplezier op het veld. Ze ontvangen met open armen na het winterseizoen spelers vanuit start-to-hockey. Met een voltallige ploeg gaan ze er dan weer tegenaan!

U19 Girls1

De U19 G1 startte met een geheel nieuwe ploeg aan het begin van het seizoen. Ze werden knap tweede in de competitie en hebben als enige ploeg de leider verslagen. De ploeg klimt na de winterstop op van VHL 1 naar Nationaal 3. Dit is vooral de verdienste van trainster Francesca Denotti die niet alleen zorgt voor de technische skills en de conditie maar ook heel veel tactische uitleg geeft. Ook moeten we een aantal vervangers danken: vooral Cecile Vandebergh van de D1 die hen meerdere malen is komen helpen en ook haar plek op hun truien heeft verdiend. Ook dank aan Justine, Renée, Bo (allen D1) en Mirthe (U16G/1).

De ouderwerking zorgde ervoor dat de vele lange verplaatsingen naar onder andere Eeklo, Roeselare en Kortrijk, een fijne ervaring waren.
Als afsluiter van het seizoen hebben ze onderling nog een volledige match op het groot veld gespeeld met zeven tegen zeven. De ene ploeg werd gecoacht door Cecile, de andere door Francesca. Veel fun op maar ook naast het veld. Het stond 3-0 bij de rust, maar het werd uiteindelijk 3-3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *