logo Casalina

Veertienjarige aspirante Ziva Janssens start in Rummen voor eigen volk

Veertienjarige aspirante Ziva Janssens start in Rummen voor eigen volk
Ziva Janssens kwam voorbije week in Geetbets al eens naar de junioren kijken

Veertienjarige aspirante Ziva Janssens uit Rummen traint nog maar een kleine maand, toch reed ze de zware race in Bierbeek als vierde uit bij de meisjes. Niet slecht voor de tiener van Sport en Steun Leopoldsburg. Langs de andere kant valt de appel niet ver van de boom gezien papa Chris Janssens enkele decennia geleden succesvol was in de jeugdreeksen en bij de beloften, dat laatste deed hij voor Royal Cureghem Sportief.

Voorheen waagde ze haar sportieve kansen in het turnen en thaiboksen, nu is ze vastbesloten om de wielermicrobe in zich op te nemen

“Ik begon ongeveer een maand geleden met trainen en dat lag me. Ik probeerde het in Bierbeek en reed als vierde uit op een pittige omloop bij warm weer. Nu volgt in Rummen een thuisrace. De ronde voor eigen volk moet me wel liggen, het is afwachten hoe de benen zullen aanvoelen. In de derde bocht ligt er een putje in de weg, daar is het oppassen geblazen, voorts staat er ons nog valsplat te wachten. Ik hoop stiekem op een podium. Op lange termijn hoop ik nog lang te mogen blijven fietsen”, wist de leerlinge plant-, dier- en milieutechnieken aan de Hasp-O Stadsrand in Sint-Truiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *