logo Casalina

Van Der Krieken en Bosmans zegevieren bij dertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert

Van Der Krieken en Bosmans zegevieren bij dertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert
Vlnr tweede Thomeer, winnares Bosmans en derde Matthé

Bij de dertienjarige aspiranten gingen de zeges naar Vigo Van Der Krieken uit Hechtel en Alizée Bosmans uit Wezemaal. Het was een snelle wedstrijd waarin eens na halfweg een flink deel van het deelnemersveld op kleine eilandjes reed.

Bij de dertienjarigen stonden ze met zijn negenenveertigen aan de start voor vijftien lussen.

Reichelt en Van Looke zaten snel op kop het peloton. Dijlespurter Lukas Janssens uit Machelen moest al snel achtervolgen op de grote groep. In de daaropvolgende lus mengden Verhulst en Antwerps provinciaal kampioen Alexander Bastiaens uit Mol vooraan in de debatten. De daaropvolgende lus zat Viggo Stroobants uit Wilsele vooraan. De daaropvolgende doorkomsten was er sprake van een compact peloton. Bastiaens poogde nog te versnellen, streekgenoot Finn Jordens uit Oostham reageerde gevat.

Halfweg raakten stilaan meerdere renners achterop daar de snelheid steeg.

De Keijzer en thuisrenner Nand Du Bois uit Huldenberg hielden vooraan goed stand en bepaalden bij momenten het tempo. De andere streekrenner, Nand Fierens uit Huldenberg, had toen al gelost, maar reed moedig uit. Bij een valpartij op het einde van de Stationsstraat raakten een handvol renners betrokken, de meesten liepen schaafwonden op zoals Flynn Delanghe uit Scherpenheuvel die de race verliet. Harrouch Tourki uit Sint-Jans-Molenbeek verwondde zich aan de kin en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Jef Reichelt probeerde het nog enkele keren, maar meer dan acht seconden kreeg hij niet. Een groep van acht renners spurtte om winst, Van Der Krieken was de snelste voor Mohammad Ali Kabou en streekrenner Nand De Bois, die ook in het veld actief is.

“Het ging er snel aan toe. Ik zat snel vooraan om de rest wat in het oog te houden. Ik wist niet goed wat te verwachten, maar wist wel dat ik moest blijven rijden. Er was ook een gevaarlijker stukje op de omloop waar je geconcentreerd moest rijden. De spurt verliep goed”, reageerde de Limburger die aan zijn tweede wegzege toe was, de snelle man van Sport en Steun Leopoldsburg won eerder al een tijdrit dit seizoen.

Vlnr tweede Kabou, winnaar Van Der Krieken en derde De Bois
Vlnr tweede Kabou, winnaar Van Der Krieken en derde De Bois

Bij de meisjes was de zege voor Alizeé Bosmans, ze verwees Amelie Thomeer uit Tielt-Winge en Jinthe Matthé uit Turnhout respectievelijk naar plaats twee en drie.

“Ik had hier de zege zeker niet verwacht. Een wedstrijd met vijftien rondes leek me net te lang, zeker door de warmte die aanwezig was. Ik ben blij met mijn eerste zege van het seizoen”, aldus de winnares van Brain² Olympia Tienen die volgend weekend in Vlezenbeek koerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *