U21 van OHL C moesten een helft wachten om verdiende titel binnen te halen

OHL C won bij de U21 in de gewestelijke reeks de titel

Op de slotspeeldag van de gewestelijke competitie van de U21 was de inzet voor de titel bijzonder groot. De supporters waren talrijk aanwezig met toeters en bellen. Zelfs met enorme druk en een twintigtal schoten op doel van OHL slaagden de jongens er niet in om te scoren. Bij de rust viel de spanning te snijden tegen Houtem-Oplinter, de score bedroeg 0-0. Een helft later was het tijd voor feestgedruis na een 5-0.

De bezoekers weerden zich als duivels in een wijwatervat en elk schot tussen het kader werd gepareerd door de keeper van Houtem-Oplinter. Zij speelden op de counter maar raakten niet tot aan het doel want ook de verdedigers van OHL legden lijf en leden voor de bal. Bij de rust bleef het bij een brilscore.

Trainer D’Hondt moet zijn spelers een goede motivatiespeech gegeven hebben tijdens de rust want in de tweede helft zagen we een ander wedstrijdbeeld.

OHL scoorde al na enkele minuten en het leek alsof de druk van de ketel was. Nu gingen de schoten op doel wel binnen aan vijftig procent. De gekende aanvallende speelstijl gaf dan weer ruimte aan de bezoekers om af en toe te counteren maar dan troffen ze de doelman van OHL. Uiteindelijk werd het 5-0 en de ontlading was gigantisch. De flessen champagne werden ontkurkt en wild in het rond gespoten. Begrijpelijk want de meeste jongens spelen immers al vele jaren samen sinds de start van hun voetbalcarrière en ze beseften dat dit misschien hun laatste titel (van velen) bij OHL kan zijn en dat ze volgend jaar niet meer een team zullen vormen.

De oudsten moeten verplicht naar een andere club uitwijken, enkele jongeren zijn ambitieus en mikken nu ook al op een eerste ploeg bij een provinciaal team uit groot Leuven.

“We wensen alleszins alle spelers en omkadering nog veel successen met hun verdere carrière en proficiat met deze dubbel en dik verdiende titel.  Deze competitie was er ééntje om nooit te vergeten want wie kan zeggen dat ze op 12 matchen 1 keer verloren en uiteindelijk een positief doelpuntensaldo van +59 behaalden? Bij de jeugd is dit mogelijk, maar bij de U21 zijn het toch heel straffe cijfers”, klonk het uitgelaten bij OHL C.