U21 Olympia Wijgmaal winnen topper tegen tweede VC Rijmenam na twee penalties in hun nadeel

De U21 van Olympia Wijgmaal (l) wonnen een spannende topper van VC Rijmenam

In de eerste helft toonden de bezoekers zich de beste en de scherpste, helaas kregen en misten ze twee strafschoppen. In de tweede helft iets meer Olympia Wijgmaal aan het initiatief. Met nog een klein woelig kwartier te gaan scoorde kapitein Wuyts de enige en dus beslissende treffer aan de kop van het klassement van deze gewestelijke reeks.

Leider Olympia, voor de gelegenheid in rood-blauw, had op voorhand drie éénheden bonus op tweede Rijmenam

Bezoeker Sow bracht het eerste gevaar, hij kopte rechts naast. Rijmenam stoorde hoog via Sow en Belhadj. Spelverdeler Daverveldt en kapitein Helsen zochten vaak de vrije man. Leuvense verdediger Eenens was op de flank stevig aan de bal en kwam er soms uit. Iets voor de tiende minuut vloog een schot van deze laatste rakelings naast. Kort daarna haalt ploegmaat Daverveldt de achterlijn links en gaat hij op doelman Balcaen af, die redde. Namens Wijgmaal loerden Bellemans, Wuyts en Anthoon op de counter. Iets voor het kwartier volgden voor Olympia afstandsschoten van Vercruysse en Lagrou, deze laatste mikte nipt naast.

Het spel gaat snel op en neer, af en toe volgen er technische hoogstandjes. Bezoekers Sow en Belhadj staan hiervoor in, bij de thuisploeg kunnen Bellemans, Wuyts en Coppens goed met de bal om. Iets na het half uur realiseerde Belhadj een steal en speelde hij in op Doms. Doelman Balcaen ging erheen en Doms ging onderuit, penalty volgens de ref. Boodts zette zich achter de bal maar mikte hoog over. Amper twee minuten later, algemene consternatie. Een schot belandde tegen de hand van thuisspeler Ndayiziga, de ref floot andermaal een penalty. Hij zag er geen aangeschoten bal in. Sow plaatste zich nu achter de elfmeter, maar mikte rakelings over. Op slag van rust zette Olympiaan Vercruysse zich links door, zijn afstandsschot werd in twee keer door uitgoalie Geys gered. 0-0 bij rust.

Tot het uur waren er veel net-niet kansen aan beide zijden. In een pittig slotkwartier kwam het tot een opstootje waarbij ieder team een rode kaart te slikken kreeg. We gingen verder met tien tegen tien. Wie nu nog scoorde won. Rengle zette zich links door en zette centraal voor naar kapitein Wuyts die met de kop scoorde. VC Rijmenam zette nog enorm druk. Enkele minuten voor affluiten veroverde Boodts de bal nog rechts, hij gaf rechts af aan De Wever die naar de tweede paal voorzette. Varela Coppens kopte naast. Het bleef 1-0, zo vergroot leider Wijgmaal zijn voorsprong met zes punten op tweede Rijmenam en blijven ze ongeslagen met 21 op 21.

Doelpunt: 77′ Wuyts (1-0).