U21 NV Keerbergen verrassen tweede Sporting Kampenhout

NV Keerbergen in het ongebruikelijk rood hield de punten thuis tegen Kampenhout

Voor deze wedstrijd stonden NV Lozenhoek Keerbergen en de bezoekers van Sporting Kampenhout respectievelijk op de vierde en tweede plaats in de ranking van de regionale U21. Beide teams speelden een gelijkopgaand eerste wedstrijddeel, door de vele regen begon het veld gaandeweg op een akker te lijken en werd de strijd fysieker. In de tweede helft trok de thuisploeg het laken naar zich toe.

In de eerste tien minuten had Kampenhout het overwicht en dat zette Van Der Steen om door vlakbij doel de keeper te omspelen, 0-1. Kort nadien viel een gecontesteerde penalty. Duwfout, meende men bij de thuisploeg, de bezoekers waren het daar niet eens mee. Keerbergse kapitein Van Schuylenbergh trok er zich niet veel van aan en ramde de strafschop staalhard rechtdoor, 1-1. Op minuut twintig nam bezoeker De Broyer vanaf de rechterflank een vrije trap. Zijn inzet belandde bij Raes die voorlangs kopte. Het werd stilaan een pittige strijd op het middenveld, maar zonder over de schreef te gaan. Bij de bezoekers kwam Moumbe goed uit de duels, bij Lozenhoek poogde Lachgar de ruimte vooraan te vinden. Iets na het half uur zette De Broyer rechts aan, zijn voorzet werd weggewerkt. We gingen rusten bij 1-1.

In de tweede helft was er minder sprake van een veld en meer van een akker, de strijd werd fysieker getuige ook de drie gele kaarten die nog vielen.

Van Der Steen probeerde het nog drie keer vanop afstand voor Kampenhout, maar kwam niet in de buurt van het doelhout. Soms was er ook sprake van het gegeven van uitdoelman Ossenblok zo’n lange uittrap presteerde dat die bij zijn collega Bertens terecht kwam en die laatste leverde prompt de bal terug via een nog krachtigere uittrap. Het leek soms een partijtje tennis. Op het uur kwam de 2-1 er; Verhoeven stuurde Leroy diep op de flank. Deze zette prima voor op Galbusera die relatief makkelijk kon scoren. Centraal in de verdediging werd een bal slecht ingespeeld en Kerkhof zat ertussen. De 3-1 rolde tergend traag over de doellijn. Kampenhout dreigde met enkele minuten te gaan nog op corner, het bleef 3-1.

Keerbergen blijft waarschijnlijk vierde, of misschien derde in zijn reeks en speelt volgende speeldag op en tegen vijfde SMS Lubbeek. Kampenhout dat nog steeds op plaats twee resideert trekt op zijn beurt naar leider FC Zemst Sportief volgende zaterdag.

Het tweede veld aan de Lupinenweg kreeg een akkergehalte door de vele regen

Doelpunten: 12′ Van Der Steen (0-1), 14′ Van Schuylenbergh (1-1 strafschop), 62′ Galbusera (2-1), 82′ Kerkhof (3-1)