U21 Lozenhoek Keerbergen halen het nipt van SMS Lubbeek

De U21 van de Lozenhoek (l) haalden het net van SMS Lubbeek

De U21 van Lozenhoek Keerbergen haalden het met een nipte 2-1 van hun leeftijdsgenoten van SMS Lubbeek. Een kleine prestatie gezien ze bij Keerbergen net aan elf spelers raakten, waarvan enkelen wel eens last durfden krijgen van krampen. Na de rust opende het thuisteam de score en liep het uit naar 2-0, in de finale kwam SMS opzetten maar kwam niet verder dan één tegentreffer.

Keerbergen kreeg net elf spelers bij elkaar door blessures en ziekte, bij Lubbeek hadden ze nog vier bankzitters.

Na amper twee minuten werd er een fout op thuisspeler Van Oosterwyck begaan op de grens van het strafschopgebied. Van Schuylenbergh zette zich achter de vrije trap, zijn schuiver verdween in de verste hoek. SMS-doelman Buekenhout redde. Na vier minuten rende Van Den Heuvel zich op de linkerflank de ziel uit het lijf. Toen hij bijna de achterlijn naderde in de zestienmeter omspeelde hij de SMS-goalie en gaf hij voor naar de tweede paal. Daar ontving Bertens de bal, die hij tegen een verdediger trapte, weg kans.

Rond minuut tien werd aan de overzijde de snelle Haevelaerts gevonden. Hij rende op doel af en wilde in de verste hoek afwerken, doelwachter Vermeylen lag in de weg. De bezoekers verdedigden op dit moment iets te overhaast uit. Op het kwartier strafte Lachgar bijna een fout af in bezoekende verdediging. Kort daarna lanceerde Van Oosterwyck een schot naar de linkerbovenhoek, doelman Buekenhout hield de bal in twee keer uit doel. De Lubbeekse reactie bestond uit een afgeweken schot van Verbelen, dat werd gered. We gingen rusten met een brilscore.

Enkele minuten na de pauze ging Van Oosterwyck links door in het strafschopgebied. Waar iedereen een overhoeks schot verwachtte, werkte hij af in de dichtste hoek, 1-0! Net voor het uur nam Joos de bal rechtstreeks op de voet en vuurde af. Thuisgoalie Vermeylen duwde onder de lat weg. Enkele minuten nadien ging Van Den Heuvel, die meestal op linksback staat, weer op wandel en bracht hij de doelman in problemen, maar andermaal vals alarm. De Lozenhoek werd ook af en toe geplaagd door krampen, onder andere door Vansteenkiste. Wanneer deze voor de tweede keer uit krampen was herrezen, werkte hij aan de tweede paal een corner van Van Oosterwyck in doel, 2-0!

Met nog twee minuten kopte Lubbeekse nummer zes de bal op doel, keeper Vermeylen bokste achterwaarts weg uit het doelvlak! Ook Lemmens kopte namens SMS op doel. In minuut 81 trapte Mottoule in de herneming op doel, de bal verdween in de linkerhoek en ging binnen, 2-1! De laatste kans was voor Keerbergen, opnieuw Van Den Heuvel, kon niet afmaken in zijn haast.

Doelpunten: 47′ Van Oosterwyck (1-0), 64′ Vansteenkiste (2-0), 81′ Mottoulle (2-1)