U21 KOVC Sterrebeek kloppen dapper VC Bertem-Leefdaal B

De gewestelijke U21 van KOVC Sterrebeek (l) klopte VC Bertem-Leefdaal B

De bij momenten flitsende gewestelijke U21 van KOVC Sterrebeek klopten een weerbaar maar voor doel minder efficiënt VC Bertem-Leefdaal B. Vooral op de flanken vonden ze ruimte. De rustscore, 5-1, was veel- maar niet alleszeggend. De bezoekende blauwen verdienden iets meer, finaal werd het 7-2.

Op Het Zeen in Sterrebeek was een deugddoend herfstzonnetje ook op de afspraak.

Vanaf de openingsminuut werd het duidelijk welke kant het opging. Ez-Zaki kreeg in de Bertemse zestien te veel ruimte, hij mikte de bal in de rechterhoek. Uitgoalie Op Het Eyndt doorzag dat en weerde af. Aan de overzijde stoorde Wevers goed, de bal kwam terecht bij Stroobandt die in de rechterbovenhoek mikte, 0-1! KOVC onmiddellijk wakker en dat lieten ze enkele minuten later zien. Lohan zag dat keeper Op Het Eyndt in een voorafgaande fase ver uit doel was gekomen en mikte in de rechterhoek, 1-1! De bezoekers brachten nog een actie met Smets, Dahlmann dat Wevers de mogelijkheid over de linkerkruising zag mikken. Bij Sterrebeek waren ze trefzekerder. Een corner vanaf links van Vancauwenbergh kwam in het pak bij Monteleone terecht die binnentrapte, 2-1 en een voorsprong voor het uitzonderlijk fluogroene thuisteam. Een snelle uitbraak over rechts van Vancauwenbergh kwam in twee keren bij Lohan terecht, 3-1! KOVC had de controle, Bertem-Leefdaal mikte op de snelle omschakeling via Neckebrouck en Dahlmann. De ruststand leek 3-1 te worden maar Ez-Zaki (rebound) en Vancauwenbergh (intikker aan tweede paal), beslisten er anders over.

In de tweede helft teerde het thuisteam verder op het menu van de eerste helft. De echte kansen werden wel schaarser. Iets na het uur werd Vancauwenbergh aangespeeld, hij omspeelde de doelman en mikte in de linkerhoek, 6-1. Daarna begon Bertem-Leefdaal met meer branie te spelen op het middenveld. Kempenaars, Wevers, Dahlmann en Smets kregen kansen, maar werden niet beloond. Toen thuiskapitein Vannerum bezoeker Salas net iets te potig neerwerkte, kregen de blauwen een strafschop. Dahlmann liet met een schot in de rechterhoek de doelman kansloos, 6-2. De bedrijvige Ez-Zaki stond in voor het slotakkoord; Selleslagh trapte op doel, keeper Op Het Eyndt moest de uithaal lossen en Ez-Zaki was er als de kippen bij voor de 7-2.

Doelpunten: 4’ Stroobandt (0-1), 7’ Lohan (1-1), 16’ Monteleone (2-1), 18’ Lohan (3-1), 44’ Ez-Zaki (4-1), 45’ en 64’ Vancauwenbergh (5-1 en 6-1), 84’ Dahlmann (6-2 strafschop), 88’ Ez-Zaki (7-2).