U21 KOVC Sterrebeek en Sporting Kampenhout spelen pittige partij!

KOVC Sterrebeek in ongebruikelijk fluogroen ging op slag van rust over Sporting Kampenhout

De U21 van Sporting Kampenhout begonnen er splijtend aan en stonden na een kleine twintig minuten verdiende 0-2 voor. Daarna kwam Sterrebeek gaandeweg meer in het spel. Op slag van rust kwamen ze 3-2 voor en dat bracht blijkbaar een mentale klap bij de bezoekers met zich mee, ze kregen het ook niet makkelijk door het stormweer dat in de tweede helft de kop opstak.

Kampenhout startte vlammend, Karatas zocht en vond de ruimte vooraan.

Een Kampenhoutse actie op rechts van Huyghe bracht de bal op het hoofd van El Haddad die doelman De Backer verschalkte aan de eerste paal, 0-1. Net daarna aan de overzijde een soortgelijke actie over rechts van Biston, hij legde de bal centraal af naar Oggenfuss maar die vlamde over. Iets na het kwartier streed bezoeker Karatas zich in balbezit, zijn schot vloog rakelings over. Bij deze actie blesseerde hij zich aan de rechterquadriceps, hij vroeg om vervangen te worden. Dat belette hem niet exact een minuut later om een bal in de verste hoek te doen verdwijnen, 0-2!

KOVC was niet onder de indruk en bleef gaan.

Net daarna kwam een voorzet van Biston bij doelman Peeters, die miskeek zich en de bal rolde rakelings naast de eigen paal. Iets voor minuut twintig rukte thuisspeler Werotte op, zijn voorzet werd door Oggenfuss in het dak van het doel geramd, 1-2. Net voor het half uur miste Biston in één actie twee keer, zijn laatste inzet dwarrelde voorlangs naast doel.

Voor Kampenhout wonnen Moumbe, Nakou en Chaâra vele duels. Verdediger Barabondeka stuurde regelmatig een dieptepass. Bij KOVC stonden Herman en Zelck paraat voor de snelle omschakeling, achteraan hielden Robijns en Stultjens hun ploeg staande. Iets na het half uur trapte Pikaerts een vrije trap, in de rebound trapte hij de bal een kleine halve meter rechts naast de Sterrebeekse kooi. Het spel werd stilaan bitsiger. Biston ging weer op wandel maar raakte verdwaald in een bos Kampenhoutse verdedigers. Bij Sterrebeek werd Herman met een pijnlijke enkel ingewisseld voor Van Wanghe. Op minuut veertig hands net voor het strafschopgebied van de blauw-gelen. Van Cleemput zette zich achter de bal en trof raak in de rechterhoek, 2-2!

Iets voor de rust waren bezoekers Moumbe en Van Der Steen door, thuisverdediger Werotte ontzette. Op slag van rust opnieuw Biston op rechts, hij legde af op Zelck die op de linkerflank kwam ingelopen. Hij deponeerde de bal aan de verste paal in doel, 3-2 en een totale ommekeer! Tijdens de rust stormde het even flink, de rukwinden voelden aan als koude zweepslagen.

Na rust was Sterrebeek de betere maar hanteerde het vooral de lange bal. Kampenhout loerde op de reactie.

Biston scoorde op voorzet van Vancauwenbergh, 4-2. Zelck breidde de score uit tot 5-2 met een lob vanaf vijfentwintig meter. Na een collectieve aanval via links legde El Haddad in extra tijd nog de 5-3 tegen de netten. Voor de wedstrijd stond Sterrebeek vijfde en Kampenhout tweede, nadien stond KOVC dat uitzonderlijk in fluogroen speelde tweede en Kampenhout derde.

Doelpunten: 12′ El Haddad (0-1), 17′ Karatas (0-2), 20′ Oggenfuss (1-2), 40′ Van Cleemput (2-2), 45′ Zelck (3-2), 58′ Boston (4-2), 74′ Zelck (5-2), 91′ El Haddad (5-3)