U20 Leuven Chiefs gaat winnen bij de Antwerp Phantoms

De U20 van de Leuven Chiefs Foto Leuven Chiefs
Na de mooie zege in de eerste thuismatch tegen de Antwerp Phantoms trokken de Leuvense Chiefs naar het ijs voor een tweede confrontatie. Dat het opnieuw een fysieke, pittige wedstrijd zou worden stond buiten kijf en dat werd ook de realiteit.
Na acht minuten openden de Chiefs de score met Remo Van Couteren die de goalie verraste. Tien minuten later moesten ze een tegengoal incasseren en zo sloten ze met een gelijke stand de eerste periode af. De tweede periode startte wat traag. De ‘grinta’ moest aangewakkerd worden. De inzet loonde want op de 34ste min verschalkte Enrique Miras Pilona de Antwerpse goalie. Binnen de minuut viel de gelijkmaker ze andermaal gelijk de tweede rust in. Er volgde peptalk in de kleedkamer van de spelers onder elkaar, afgesloten door de laatste strategische tips van coach Julien Zwikel. Klaargestoomd voor de laatste periode trokken ze terug naar het gladde strijdtoneel.
De Phantoms scoorden een derde keer, maar kregen vier minuten later een gepaste antwoord. De Chiefs maakten gelijk via Gerard Schout. Twee minuten later knalde ook Lucas Vanhove de puck in de netten. Op minuut 55 komen de Phantoms weer langszij. Tijd om een versnelling hoger te schakelen in de laatste vijf minuten. Remo Van Couteren vond de vrije ruimte in de linkerbovenhoek en bracht de 4-5. Wanneer de Phantoms beslisten alles of niets te spelen en hun goalie van het veld te halen, zag Maxence Leenders zijn kans schoon en goal zes betekende meteen de eindscore. Het was een ware rollercoaster en dus niet aanbevolen voor hartlijders, maar de Leuven Chiefs keren met opgeheven hoofd en een welverdiende overwinning na een mooi samenspel van een hecht U20 team terug naar het thuisfront.