U17 KSC Keerbergen en KV Bonheiden B maken er leuk streekduel van

KV Bonheiden (l) en KSC Keerbergen maakten het spannend

KSC Keerbergen kwam binnen de eerste tien minuten op voorsprong, aan de rust stonden ze al 3-1 voor en leek de partij in hun voordeel te eindigen. Enkele positiewissels bij naaste buur KV Bonheiden verschaften de geel-zwarten en enorm sterk slotkwart, waarin ze op gelijke hoogte kwamen. Ze drukten nog door om de 3-4 te maken, maar het was aan de overzijde KSC dat nog een dot op een kans op de 4-3 kregen.

KSC Keerbergen kroonde zich als kampioen in de heenronde. Bonheiden eindigde gedeeld vierde in zijn reeks voor de winterstop.

Bij de bezoekers poogden Saltan, Verheyen en Geens combinerend de diepte op te zoeken. Na enkele halve kansen floot de ref een strafschop na een handsbal bij Bonheiden. Bonte zette zich achter de bal en plaatste deze in de rechterbenedenhoek, net buiten het bereik van goalie Huygelen. Bonheiden reageerde met een diepe bal verstuurd door Saltan, Verheyen stormde af op doel. KSC-doelman Verhoeven kwam uit en zag Verheyen de bal in het zijnet afwerken. Er was ondertussen veel strijd en beleving gekomen in het spel van beide teams. Pauwels verdubbelde de score op rebound en scoorde vanaf rechts in doel, 2-0!

In het tweede kwart werd snelle bezoeker Morrens vaak gezocht op de rechterflank onder meer door De Laet en Champagne. Keerbergen mikte op de snelle uitbraak. Iets voor het half uur zette Champagne vanaf rechts scherp voor naar de tweede paal, Geens werkte af, 2-1, de spanning was terug. Op het half uur zag Littani zijn afstandsschot binnen gaan, 3-1. Bezoeker Verheyen trapte nog op doel, maar doelman Verhoeven raapte op, zo bleef het 3-1 aan de rust.

In het derde kwart was Bouchlaghem gevaarlijk voor de geel-zwarten, hij vond links ruimte. KSC’er Pauwels vond en zocht eveneens ruimte. K-Bezoekende kapitein De Laet werd hoger opgesteld en dat had effect. Zijn ploegmaat Geens kreeg nog de beste kans van het kwart toen hij doorbrak op vijandige helft. Hij werd wat gehinderd door Cabus vooraleer doelman Verhoeven op de rand van het strafschopgebied kon redden.

Het slotkwart was grotendeels voor KVB. Iets na het uur drong De Laet door de Keerbergse defensie en verschalkte hij de doelman, Bonheiden vatte moed. Opnieuw De Laet lanceerde een afstandsschot. In de rebound en vele passen later kwam de bal links bij Verheyen terecht. Vanaf de zijlijn trapte die op doel, net over de doelman, 3-3! In de slotminuten dreigde Bonheiden, maar in de tegenaanval schoot Browaeys op doel, zijn inzet botste op de paal. Zeer kort daarna knalde zijn ploegmakker Chapaev op de onderkant van de dwarsligger, dé ultieme kans op de zege! Het bleef 3-3, een billijk resultaat voor beide teams.

Doelpunten: 9′ Bonte (1-0 strafschop), 18′ Pauwels (2-0), 27′ Geens (2-1), 30′ Littani (3-1), 62′ De Laet (3-2), 67′ Verheyen (3-3)