U17 KHO Huizingen B nemen de maat van KV Tervuren-Duisburg B

Een jonge U17 KV Tervuren Duisburg B (l) moest de punten aan KHO Huizingen B laten

Vooral in het derde kwart werd het verschil gemaakt door de bezoekers uit Beersel. Beide teams die streden om plaats twee in hun gewestelijke reeks, konden goed combineren. Het fysieke en de controle over de tweede bal waren doorslaggevend tijdens het matchverloop. Bij de thuisploeg traden door een combinatie van factoren, onder andere ziekte, ook vijf spelers van de U15 aan die enorm hun best deden. Het mocht niet zijn. Het werd 0-5 voor de blauw-gelen, al was een eerredder voor het thuisteam zeker op zijn plaats.

In het eerste kwart hield thuisdoelman Senne Smedts zijn team recht.

Op de eerste kans was het tien minuten wachten, Wauters ging door de defensie heen en goalie Smedts pakte zijn uithaal in twee keer. Amper een minuut later speelde bezoeker Deprez ploegmaat Sterck aan, ook zijn schot werd gepakt door Smedts. Aan de overzijde probeerde Goossens al combinerend aan een kans te raken, maar hij kon niet afronden. In de Tervuurse defensie probeerde de struise Camara Wabili zijn troepen te mobiliseren. Huizingen knutselde via Deprez en Sterck een actie in elkaar over links, de bal belandde bij Wauters die het vanop afstand probeerde. Andermaal stond Smedts paraat. Sterck legde nog aan naar de linkerbenedenhoek, ook daar lag Senne. Wauters vuurde nogmaals af, daarna volgden twee rebounds niets kon de goalie kloppen. In de slotminuut van kwart één kwam Huizingen er collectief door Deprez vuurde naar de rechterhoek, Smedts leek met zijn linkerbeen de zoveelste mirakelsave te realiseren. De bal rolde binnen naast de paal, 0-1!

In het tweede kwart bleven de bezoekers komen, vooral Sterck en Deprez bleven elkaar zoeken in de combinatie. Goossens kwam voor Tervuren af en toe de neus aan het venster steken. Voor Tervuren-Duisburg zochten Noe, Goossens en Van Geel elkaar op in de aanval. In het derde kwart stond het thuisteam veel hoger; Kiza Mpuga, Goossens en Vangilbergen kampeerden bijwijlen aan het strafschopgebied. Enkele minuten na rust kreeg Kiza Mpuga de bal links in de Huizingse zestien en trapte naar de linkerbovenhoek, het was nu aan keeper Petroons om zich te onderscheiden met een redding. Op acht minuten tijd verhoogde Huizingen de score naar 0-4 via Van Den Hove (kopbal op corner), Havaux (staalhard schot in de verste hoek) en Deprez (overhoeks binnen na actie van Wauters).

In het slotkwart stond verdedigende kracht Camara Wabili ook hoger. Na amper enkele minuten omspeelde vinnige thuisspeler Tabe Decoster, notabene doelman bij de U15, op de linkerflank een handvol geel-blauwen. Hij legde finaal terug op kapitein Huybrechts die over vuurde. Aan de overzijde was het wel prijs, Sterck legde de 0-5 binnen! Thuisspeler Vangilbergen trapte de eerredder nog over.

Doelpunten: 20′ Deprez (0-1), 50′ Van Den Hove (0-2), 52′ Havaux (0-3), 57′ Deprez (0-4), 67′ Sterck (0-5).