logo Casalina

U14 girls Stix spelen gelijk tegen de Waterloo Ducks

U14 girls Stix spelen gelijk tegen de Waterloo Ducks
De U14 girls van de Stix op bezoek bij de Waterloo Ducks

U14Girls1 van Hasselt Stix, het eerste Limburgse team ooit in eredivisie, heeft voorbije speeldag een prestatie van formaat neergezet. Ze wisten gelijk te spelen tegen Waterloo Ducks, de beste U14 meisjes ploeg van het land. Ze worden week na week aangemoedigd door de beste supportersclub van Stix, alle ouders doorkruisen wekelijks het land om hun dochters het beste van zichzelf te zien geven.

De meisjes kregen het de laatste tijd erg hard te verduren en moesten op enkele weken tijd twee maal door een rouwproces na het overlijden van Nathalie, de mama van een speelster, en van Lieven, de papa van hun goalie alsook hulpcoach van het team en geliefd vrijwilliger van Hasselt Stix.

Het team hangt gelukkig erg goed aan elkaar, ze vinden troost bij elkaar en steunen mekaar door dik en dun.

“We onthouden alles wat ze ons ooit geleerd hebben; doorzettingsvermogen, positief blijven en blijven vechten tot de laatste minuut. Zijn wekelijkse quotes blijven we eren”, vertelden de meisjes. Ze speelden zaterdag stuk voor stuk dé match van het seizoen, met enkele wereldsaves van goalie Janne VanDeWALL. Ze hielden stand en bleven in de match. Het ontwikkelde zich in een echte thriller tot in de laatste seconden met strafcorners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *