logo Casalina

U14 boys 1 van veldhockeyclub Hasselt Stix combineren vriendschap met sportieve ambitie

U14 boys 1 van veldhockeyclub Hasselt Stix combineren vriendschap met sportieve ambitie
De U14 boys 1 van Stix Hasselt tegen Léopold Ukkel

De jongens van U14B1 vormen een hechte vriendengroep. Coach Emanuele Iossa heeft tijdens de seizoenvoorbereiding, de trainingen en de voorbije wedstrijden een echte vriendengroep gemaakt van de U12 en de U14 jongens die samen dit team vormen. “Ze komen graag trainen, en blijven na de wedstrijd samen hangen om hun overwinningen te vieren of om samen een verlies te verwerken”, aldus hun coach.

Ook op sportief vlak gaat het team er helemaal voor.

De jongens komen uit in nationale één en trainen drie keer per week. Daarnaast zorgt Emanuele Iossa elke week voor een tactische bespreking van de video-analyse over de voorbije wedstrijd. “De jongens leren erg veel bij en zetten samen grote stappen. Hun samenspel verbetert elke wedstrijd en ze laten soms erg mooie dingen zien. We zullen de komende weken verder werken aan het scorend vermogen. Ook moeten we de stilstaande fases beter uitwerken.”

De jongens kijken uit naar de laatste twee wedstrijden en duiken daarna even de zaal in voor indoorhockey. Vanaf eind januari staan ze weer samen op het veld voor de tweede competitiehelft.

Geef een reactie