U11 KOVC Sterrebeek neemt de maat van FC Moorsel in de derby

De U11 van Sterrebeek (l) haalden het van Moorsel

De U11 van KOVC Sterrebeek en de buren van FC Moorsel maakten er een aangename derby van die snel op en neer ging. De blauwen waren efficiënter voor doel, waardoor ze het finaal met 4-1 haalden.

De voetballende U11-jeugd speelde met acht tegen acht in vier delen van een kwartier

Na vijf minuten kwamen de oranjegetinte bezoekers al op voorsprong, niet onlogisch na de druk die ze ontwikkelden in de prille beginfase. Amper een handvol minuten later ging de controle over naar het thuisteam dat de 1-1 op het scorebord plaatste. Bij KOVC deden de verdedigende Lauren en Alice op het middenveld meer dan hun duit in het zakje, er kwam accurate tackles aan te pas.

In het tweede kwart verliep het spel evenwichtiger, de bezoekende goalie deed het goed met enkele tussenkomsten waarin hij een gevaarlijke situatie ontzenuwde. Toch kon Sterrebeek nog één keer scoren en was de ruststand 3-1. In het tweede spelgedeelte kozen beide ploegen schijnbaar voor de snelle omschakeling. KOVC drukte door voor de 4-1, die Tibo scoorde met een afstandsschot in de rechterwinkelhaak.

Na afloop was het belangrijkste dat aan beide zijden vele spelertjes enorm veel plezier beleefden aan hun hobby. De sfeer langs het veld was ook meer dan in orde.