U 19 Boys 1 van Hasselt Stix promoveren voor het eerst naar nationaal hockey

De U19 boys 1 van Stix Hasselt vieren

De U19 Boys 1 van Hasselt Stix brachten voorbije weekend een enorme thriller op de velden in Kiewit. Bij winst waren de jongens immers nu al zeker van de eerste plaats in VHL1 en de bijhorende promotie naar nationaal hockey. De supporters waren in groten getale afgezakt naar de velden in Kiewit. Het was full house en de hele supporterszone kleurde blauw. Jong en oud stond klaar om de jongens naar de overwinning te schreeuwen.

Coach Emanuele Iossa en managers Nele Adriaenssens en Tom Swerts hadden de Stixies enorm gemobiliseerd om te komen supporteren

Victory uit Edegem begon uitstekend aan de wedstrijd en na de rust stonden ze 0-3 voor. Een overwinning voor Stix leek veraf, maar meteen na de rust forceerde Elia Croquey een strafcorner die meteen werd omgezet door specialist Siet Adriaenssens-Piasecki. Nadien volgde een dolle fase waarin Stix met Siet, Miel Van Gorp en Bernard Swerts nog drie keer scoorde in tien minuten tijd. De match eindigde zo op 4-3, de ontlading was enorm. De jongens waren met vechtlust en winnaarsmentaliteit teruggekomen en zetten na de wedstrijd het clubhuis op stelten.

Siet Adriaenssens-Piasecki, Felix Somers, Olivier Coëme, Thijs Dejagere, Matthieu Swerts, Emile Schobbens, goalie Killian Adriaenssens-Piasecki, Jonas Van Asten, Simon Fransen, Miel Van Gorp, Atte Luyten en Arthur Stragier maken deel uit van de U19. Jannes Adriaenssens-Piasecki, Bernard Swerts, Matthis Dias, Achille Willems en Elia Croquey waren ook van de partij. Zij hadden zich eerder na een overwinning in White Star, verzekerd van de eerste plaats in nationaal 2 bij de U16 jongens.