logo Casalina

Tweedejaarsjuniore Britt Huybrechts kan opnieuw scoren op de weg én de piste

Tweedejaarsjuniore Britt Huybrechts kan opnieuw scoren op de weg én de piste
Britt Huybrechts trekt de kop in Knesselare Sofie Selsproductions

Wijnegemse tweedejaarsjuniore Britt Huybrechts (17) heeft een grotendeels prima 2022 achter de rug. Zowel op de weg, zeker in de loop van het seizoenseinde, als op de piste tijdens de winter verliep het prima. Door het opdoeken van Doltcini-Van Eyck Animation moest ze een ander team opzoeken, aan interesse geen gebrek waardoor ze bij het Oost-Vlaamse Van Moer Logistics Cycling Team terecht kwam van goede vriendin Hélène Hesters.

De piste was tot voor een jaar relatief nieuw voor Huybrechts die in het verleden samen met tweelingbroer Jens ook al het BMX-pad bewandelde.

“Ik begon op de piste in december 2021, dat was met de Ladies at the Tracktrainingen van Jolien D’Hoore. Pistecoach Nicky Cocquyt vroeg me mee met het nationale team om er ervaring op te doen tijdens trainingen. Ik reed meer en meer meetings en rolde er zo verder in. Op het voorbije Belgische kampioenschap pakte ik brons op de keirin en de scratch. Uiteraard blijft de weg het hoofddoel, maar die piste is en blijft een leuke bezigheid tijdens de winter waardoor ik bovendien ook aan mijn snelheid kan werken. Onlangs nam ik deel aan de internationale race in het Nederlandse Apeldoorn, dat was een leuke ervaring”, blikte de scholiere terug die in haar slotjaar TSO sociaal-technische wetenschappen zit aan het Heilig Hart van Maria-instituut ‘s-Gravenwezel in Schilde.

Britt Huybrechts centraal in een spurt op de Gentse piste Sofie Selsproductions
Britt Huybrechts centraal in een spurt op de Gentse piste Sofie Selsproductions

Op de weg was vooral de slotfase van het seizoen succesvol met drie derde plaatsen in respectievelijk Stekene, Lichtervelde en Knesselare.

“Ik zat relatief veel in het buitenland. Er was een stage in Spanje en enkele koersen in Italië en Spanje. In 2023 kom ik terecht bij een nieuw team, we gaan in februari op stage naar het Spaanse Cambrils. Ik zou me dit seizoen graag op het nationaal kampioenschap in Brasschaat (28/05) richten, dat ligt niet zo ver van de deur en daar kan ik me aan eigen volk laten zien”, vertelt de snelle renster. “Ik wil de komende periode nog wat werken aan mijn klimmen, dat is niet mijn sterkste eigenschap.”

Huybrechts is niet de eerste de beste, goed anderhalf jaar geleden piekte ze voor de eerste keer in de tweedaagse van het Vermarc Cycling Project in Tisselt en in Landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *