logo Casalina

Turn Around bevestigt op het Belgisch kampioenschap trampoline

Turn Around bevestigt op het Belgisch kampioenschap trampoline
De medaillewinnaars van Turn Around uit Bierbeek

Het BK Trampoline vond onlangs in Beveren plaats. Turn Around, de trampolineclub uit Bierbeek, had na een bijzonder succesvol Vlaams Kampioenschap (27 medailles waaronder 14 gouden) begin mei, hoge verwachtingen. Maar liefst 15 gymnasten van TA selecteerden zich via de provinciale voorrondes voor dit BK en namen deel in de disciplines trampoline, trampoline synchroon en dubbele minitrampoline. Het team van Turn Around deed het bijzonder goed en behaalde in totaal 24 medailles.

Een schitterend resultaat voor de club uit Vlaams Brabant die al jaren ijvert voor een eigen trampolinehal.

“Deze schitterende uitslagen zijn het resultaat van jaren hard trainen” aldus Petra Tumkiewicz, sportief verantwoordelijke bij Turn Around. “Onze gymnasten geven het beste van zichzelf en trainen 5x per week. Daarnaast kunnen we de afgelopen 2 seizoenen gebruik maken van de outlet op de D’ Store-site in Bierbeek als vaste trainingslocatie. Zowel Wim Florquin van D’ Store, als Hans Van Brussel huidig eigenaar van de site, zijn onze club genegen en gaven ons deze mogelijkheid. Het zorgt voor een grote kwaliteitsinjectie in onze trainingsmogelijkheden wat bijdraagt tot deze resultaten” aldus de tevreden trainster.

Turn Around Bierbeek oogstte flink wat eremetaal op kampioenschappen

Ondertussen heeft de club een subsidieaanvraag ingediend bij Sport Vlaanderen voor een eigen trainingslocatie in Bierbeek.

“We hopen met deze subsidie en de steun van de gemeente Bierbeek onze droom werkelijkheid te maken” zegt Jan De Jaeghere, voorzitter en bezieler van de club. “Deze zomer verdwijnt onze huidige trainingslocatie op de D’ Store-site en moeten we terug naar sportzaal De Borre. Bierbeek heeft indoor sportruimte te kort op dit ogenblik en een trampolinehal kan niet alleen voor ons, maar voor alle betrokken sportclubs een oplossing bieden. Onze club telt momenteel 320 leden, afkomstig uit een regio tot 30 km buiten Bierbeek en is een voorbeeld van hoe sport verbindend kan zijn.” besluit de fiere voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *