logo Casalina

Provinciale U17 OH Leuven herfstkampioen met 42 op 42

Provinciale U17 OH Leuven herfstkampioen met 42 op 42
De provinciale U17 A van OH Leuven

De U17 A van OHL heeft zijn voorbije duel met 2-3 gewonnen. Ze deden dat op verplaatsing tegen een sterk VC Bertem-Leefdaal, dat tweede staat in de ranking. De U17 A van OHL waren al sinds 16 november kampioen in hun provinciale reeks (U17J). Toch stond er toch nog heel wat op het spel: de status van ongeslagen leider in de competitie en dus de kans om alle wedstrijden winnend af te sluiten.

OHL kwam meteen op achterstand door een snelle counter van Bertem-Leefdaal, maar speelde zich daarna met mooi aanvallend combinatievoetbal naar een 3-1 voorsprong. Bertem-Leefdaal gaf nooit op en maakte in de laatste 20 minuten de 2-3 aansluitingstreffer.

Bertem-Leefdaal drukte bij momenten hoog tegen OH Leuven
Bertem-Leefdaal drukte bij momenten hoog tegen OH Leuven

“Daarna was het even bibberen, maar de verdediging van OHL hield goed stand. De overwinning betekent dat OHL alle wedstrijden in de reeks heeft gewonnen en dus 42 op 42 punten haalt. De U17A is een hechte ploeg, de meeste jongens spelen al heel lang samen, sommigen al sinds de U6! Trainer Johan Lambert, die afwezig was door ziekte, heeft er een mooi voetballende ploeg van gemaakt, met een solide verdediging, een technisch sterk middenveld en een vlot scorende aanvalslinie”, wisten ze bij OH Leuven.

De ploeg is kampioen met maar liefst 14 punten voorsprong op tweede VC Bertem-Leefdaal en dat met een doelsaldo van +62.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *