logo Casalina

Nieuweling Mats Vanden Eynde is uit het goede hout gesneden

Nieuweling Mats Vanden Eynde is uit het goede hout gesneden
Nieuweling Mats met papa Tom

Nieuweling Mats Vanden Eynde uit Betekom probeert steeds mee de koers te kleuren. De tiener van het Demer en Dijle Cycling Talent Team geeft steeds alles in de koersen waarin hij start. Hij reed de voorbije veldritwinter al enkele keren top vijf, maar ook op de weg heeft hij ambitie op heuvelende omlopen.

De voorbije weken deed de enthousiaste renner het niet slecht

In de tweedaagse van het Vermarc Cycling Project liet hij zich regelmatig opmerken zoals in de spurten voor enkele klassementen. In de zware koers van Haasrode waarin amper veertien renners de weg naar de meet vonden, was hij tot in de finale mee vooraan. Jammer genoeg reed hij lek en kon hij niet meestrijden voor winst. Hij werd vierde op het provinciaal kampioenschap in Boortmeerbeek, vierde in Herfelingen, tiende op het  Vlaams kampioenschap in Sint-Martens-Bodegem nabij Dilbeek en pakte ook de derde stek in het bergklassement, van het Vermarc Cycling Project.

Hij zal komende zaterdag in eigen buurt starten in Aarschot

“Ik koers altijd om te winnen, maar top vijf in eigen streek zou mooi zijn. Ik ga me proberen in te houden tijdens de koers om geen onnodige krachten te verspillen. Ik zal in de laatste rondes proberen weg te rijden.”

Tijdens zijn wedstrijden wordt hij steevast vergezeld door papa Tom met wie hij meestal het rondje gaat verkennen. Zijn broer en dertienjarige aspirant Bas zit in dezelfde ploeg en betwist dezelfde disciplines. Mama An komt ook meestal kijken, net zoals de grootouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *