logo Casalina

Nick Verhoeven, Lennert Laenen en Sander Vansweevelt winnen aspirantenkoersen in Averbode

Nick Verhoeven, Lennert Laenen en Sander Vansweevelt winnen aspirantenkoersen in Averbode
Vlnr bij de 14-jarigen met tweede Van Vaerenberg winnaar Vansweevelt en derde Viaene

De aspirantenkoersen ter ere van de jaarlijkse Sinksenfeesten kregen af te rekenen met enorme concurrentie van de Ronde van Limburg, dat op zich relatief dicht in de buurt werd georganiseerd. Misschien een idee voor de hogere instanties om deze twee wedstrijden in de toekomst niet meer te laten samenvallen, zeker omdat het organiserende Sinksencomité Scherpenheuvel-Zichem al jaar en dag tekent voor de organisatie van koersen. In Averbode werden het stuk voor stuk zware wedstrijden voor de deelnemers.

Bij de twaalfjarigen reden Lenn Smets uit Boutersem en Lou Nijs uit Helchteren aanvankelijk op kop van het peloton. Iets over halfweg zonderden zich vier leiders af; Smets, Mattis Sannen uit Binkom, Nick Verhoeven uit Geetbets en Nijs. De rest volgde eerst op vijftien tellen, maar hun achterstand zou enkel maar oplopen. Met nog twee lussen te gaan moest Sannen er vooraan af. In een spurtje met drie pakte Verhoeven van de Koninklijke Zuid-Limburgse Wielerclub – Davo de zege voor Nijs en Smets. Lenthe Kimpe uit Heusden, die de kleuren van Avia verdedigt, was het beste meisje. Het was de eerste seizoenszege voor Verhoeven, die er blij mee was.

Vlnr bij de 12-jairgen tweede Lou Nijs, winnaar Verhoeven, winnares Kimpe en derde Smets
Vlnr bij de 12-jairgen tweede Lou Nijs, winnaar Verhoeven, winnares Kimpe en derde Smets

Lennert Laenen uit Westerlo toonde zich de beste bij de dertienjarigen, eveneens na een spurt in beperkt gezelschap. In de beginfase meldden thuisrenner Siep Delanghe en Kobe Pauwels uit Wiekevorst zich in de voorste gelederen van de race. Delanghe bepaalde volgens zijn fans net iets te lang het tempo vooraan in de groep. De Amerikaan Lukas Young uit Tervuren en zijn ploegmakker bij de AA Drink – Young Lions Laenen versnelden regelmatig, Delanghe volgde goed. We doken de finale in met een groep van tien leiders die streden om winst. Al van ver begon de spurt, daarin kroonde Laenen zich als winnaar voor Pauwels en Young. Tibo Van Loock uit Bierbeek werd vierde. Delanghe moest bekomen van de inspanningen en werd tiende.

Vlnr bij de 13-jarigen met tweede Kobe Pauwels, winnaar Laenen en derde Young
Vlnr bij de 13-jarigen met tweede Kobe Pauwels, winnaar Laenen en derde Young

Bij de veertienjarigen dubbelden de eerste drie in de uitslag de rest van het deelnemersveld. In het begin legden Tygo Knaepen uit Lummen, Sander Vansweevelt uit Tielt-Winge en Ruben Van Vaerenberg uit Herselt de rest een hoog tempo op. Dat had gevolgen want in ronde drie van de twintig spatte het peloton uit elkaar. Vansweevelt, Van Vaerenberg en Robrecht Viaene uit het Oost-Vlaamse Moorsel reden van de rest weg. Knaepen en Mathis Jansegers uit Affligem boden nog het langste weerstand, maar ook bij hen brak de veer. In de slotfase haalde het leidende trio de rest in, we maakten ons op voor een spurt met een kleine tien renners waarvan enkel de drie koplopers nog aanspraak maakten op winst. Vansweevelt mocht namens het Maes CT Glabbeek zich de zege toeëigenen voor Van Vaerenberg en Young. Knaepen en Yaro Nickmans uit Kersbeek-Miskom vulden de rest van de top vijf in.

“Het was mijn eerste seizoenszege, de omloop lag me wel. Het was een koers in de streek en ik wou wel wat laten zien. Op het einde werd het wat raar want we moesten sprinten om winst met het groepje van de gedubbelden, dat maak je niet vaak mee. Ik ben heel blij met deze overwinning, mijn volgende doel is het Vlaams kampioenschap in Arendonk (04/06). Hopelijk kan ik daar top vijf pakken”, reageerde winnaar Vansweevelt.

Je kan trouwens als lezer van dit artikel het Maes CT Glabbeek van winnaar Sander ook zelf helpen. In de fotowedstrijd van Belorta zijn ze immers in volle finale terecht gekomen. De wedstrijd eindigt woensdag 31 mei om 23 uur 59 minuten 59seconden. Hun voorsprong op de rest is niet enorm meer. Haal jij nog één dag samen met hen alles uit de kast? Bij een eventuele winst winnen ze een aardig sponsorbedrag dat ze willen gebruiken om hun 130 jeugdrenners sportief te ondersteunen in hun geliefkoosde sport. Klik hier om hen te helpen. Daarna moet je onder de foto nog stemmen op hun foto en bevestigen via mail, alvast bedankt in hun naam! Trouwens, iedereen die stemt en zijn bewijs van stemming verstuurd naar Wim Verbeek maakt kans op een gesigneerde trui van Wout Van Aert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *