logo Casalina

Lobke Spinnoy en Nand De Bois de snelsten bij de veertienjarige aspiranten in Haasrode

Lobke Spinnoy en Nand De Bois de snelsten bij de veertienjarige aspiranten in Haasrode
Vlnr winnares Spinnoy, tweede Bosmans en derde Cannoot aan de start

Bij de veertienjarige aspiranten in het centrum van Haasrode was de overwinning voor Nand De Bois uit Huldenberg en Lobke Spinnoy uit Schepdaal. Beiden haalden het in de massaspurt bergop en dit na een stevige uitputtingsslag door weer en wind. 

37 deelnemers kwamen opdagen bij de veertienjarige aspiranten in het centrum van Haasrode. Het organiserende WTC De Natuurvrienden Haasrode schotelde hen zeventien lussen van twee kilometer voor, goed voor 34 wedstrijdkilometers.

Bij de oudsten bepaalden Jef Reichelt, Nand De Bois en Flynn Delanghe uit Scherpenheuvel het tempo in het peloton. Ze trokken soms het peloton op een lint en voerden zo de selectie uit. Na een handvol lussen bestond het peloton uit een renner of twintig. Onderweg poogden De Bois en Delanghe de rest overboord te gooien, zonder succes. Gabriel Vanden Berghe uit Wezembeek-Oppem, ook Jelle Vangoidsenhoven en de Oost-Vlaming Robrecht Viaene kozen voor de aanval. Ploegmaats bij YCT Demer en Dijle Bas Vanden Eynde uit Betekom en provinciaal kampioen Wout Veuchelen uit Werchter bleven ronde na ronde een goede positie behouden bij de eerste vijf à tien.

In de laatste vier rondes ging het tempo in de groep wat naar beneden.

Er werd al gedacht aan de voorbereiding van de sprint. De vinnige De Bois haalde het van Veuchelen en Flynn Delanghe uit Scherpenheuvel. Bij de meiden was Spinoy de primus voor Alizée Bosmans uit Wezemaal en de Oost-Vlaamse Faith Cannoot.

Vlnr derde Cannoot winnares Spinnoy en tweede Bosmans
Vlnr derde Cannoot winnares Spinnoy en tweede Bosmans

“Ik wou vooral de jongens kunnen volgen. Ik hield me eigenlijk niet zo bezig met waar de andere meisjes reden. Ik moet wel toegeven dat dit een zeer zware wedstrijd was. Ik ben blij met deze overwinning”, wist de eerste die uitkomt voor het Avia-Rudyco Cycling Team. “Ik had niet verwacht om Veuchelen te kloppen, hij is zeer snel. Ik was lang vooraan actief in de koers. Ik wou met enkele anderen het verschil maken, maar zo ver kwam het niet. Gezien het tot een spurt kwam, koos ik ervoor om minder te doen in de wedstrijd. Ik wist dat de helling naar de meet, dat je die niet te fors en te vroeg moest aanzetten. Ik ben blij met mijn eerste overwinning”, reageerde de winnaar van Brain² Olympia Tienen.

Vlnr derde Delanghe, winnaar De Bois en tweede Veuchelen
Vlnr derde Delanghe, winnaar De Bois en tweede Veuchelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *