logo Casalina

KHO Bierbeek U12 eerste Vlaamse kampioen van de WM Youth Cup Gold regioOost

KHO Bierbeek U12 eerste Vlaamse kampioen van de WM Youth Cup Gold regioOost
De U12 van KHO Bierbeek doen het meer dan behoorlijk

De eerste Vlaamse kampioen van de WM Youth Cup Gold, regio Oost U12 is gekend. KHO Bierbeek won woensdagavond met 0-1 van R. Cappellen FC na dat het thuis met 2-1 had gewonnen. Met deze zege kroont het zich tot kampioen van Vlaanderen regio-Oost en verzekert het zich van een bonuspunt in de Nationale Finale die plaatsvindt op 8 mei 2022 in Antwerpen.

KHO Bierbeek bekroonde voorbije woensdagavond een uitzonderlijk seizoen.

“We scoorden maar  liefst 34 doelpunten en kregen er slechts zes tegen. Het volhouden was een kwestie van iedereen scherp en alert te houden. Onze individuele kwaliteiten en kwaliteiten als ploeg zorgden voor de rest. Dat we nu de kampioen van Vlaanderen regio-Oost zijn, is het logische gevolg van een dominant seizoen. Wat een fantastisch gevoel.”, reageert trainer Robbe Witpas.

Overtuigende start

“Tijdens de groepsfase werd al snel duidelijk dat dominant en aanvallend voetbal een noodzaak was om in ver te geraken in dit tornooi”, vertelt trainer Dries Magits. “We wonnen de eerste wedstrijd van KVV Zepperen-Brustem. Dat gaf ons een heel goed gevoel naar het verdere verloop van het tornooi”.

“Tegen RC Hades Hasselt moesten we vooral als blok spelen en daar speelden we als een heel hecht team: honderd procent inzet voor elk duel. Een fantastische match van onze boys. Na deze verdiende, maar moeilijke, overwinning hebben we goed gereageerd door wedstrijd na wedstrijd vol voor de overwinning te gaan en niet te ver vooruit te kijken”, reageert jeugdcoördinator Tom Vanderwegen.

Door deze laatste zege plaatste KHO Bierbeek zich als reekshoofd voor de knock-outfase van het tornooi.

Voldoening

Ondanks de goede start in de groepsfase was er toch een gevoel van opluchting en een grote goesting naar meer. “Dit is iets waar we lang naartoe werkten”, aldus techniektrainer Jonas Devos. “We trainden elke week keihard. Dan geeft het toch voldoening wanneer die titel komt.”

Tijdens de knock-outfase van het tornooi werden Tempo Overijse (4-0 winst), KVK Wellen (6-3 winst) en K. Rupel Boom FC (4-2 winst) telkens uitgeschakeld. In de finale stonden KHO Bierbeek en R. Cappellen FC tegenover elkaar. De geel-roden hadden daarvoor al een indrukwekkende reeks afgelegd. Dat beloofde mooi voetbal. De finale werd beslist over twee wedstrijden, heen en terug. De eerste wedstrijd won KHO Bierbeek nipt met twee late doelpunten, het werd 2-1. De terugwedstrijd was zelfs nog spannender met veel doelgevaar maar slechts één doelpunt: 0-1 voor KHO Bierbeek.

Nationale Finale

De Nationale Finale wordt gespeeld met de beste twee ploegen uit elke regio: regio Vlaanderen-Oost, regio Vlaanderen-West, Regio Wallonië-Oost en Regio Wallonië West-Brussel. De winnaar van zijn regio start in de Nationale Finale met één bonuspunt. Bij gelijke eindstand van punten in het klassement tijdens de ‘poulefase van de Nationale Finale’ eindigt de regiowinnaar boven een niet-regiowinnaar. Na de poulefase speelt elk team nog een wedstrijd voor de plaatsen en natuurlijk de titel “Kampioen van België”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *