logo Casalina

Jonge teams van Feniks Haacht D en NVV Tienen B maken het elkaar moeilijk

Jonge teams van Feniks Haacht D en NVV Tienen B maken het elkaar moeilijk
Zevende Feniks Haacht D en derde NVV Tienen B namen het tegen elkaar op

In vierde promo B ofte vierde volleyprovinciale B stond onlangs VC Feniks Haacht D tegen de ietwat verdere buren van NVV Tienen op de planning. De blauwgetinte bezoeksters van Nooit Volleerd Volley haalden het met 1-3, het viel op dat beide teams bijna enkel uit tieners bestonden. Ze hielden er tijdens het treffen de sfeer goed in.

Voor het duel stond NVV derde en Feniks vijfde. De voorwedstrijd werd met 1-2 al gewonnen door de Tiensen.

Beiden kwamen technisch sterk uit de hoek, ze speelden het ook tactisch en kozen vaak de hoeken uit. Ze hadden op voorhand geen idee wat te verwachten, het was dus wat zoeken.

Het thuisspelende Feniks D is een samengesteld team, dat normaal uit twaalf leden bestaat, met daarin flink wat jeugdspeelsters. Ze zijn snel op een bal en schuwen geen werk. Ze worden getraind door speelster van de A-ploeg en bestuurslid Margaux Mestdagh.

De bezoeksters spelen al een handvol jaren samen en kennen elkaar al sinds de U15, enkele anderen zijn nieuw. “Gezien we elkaar al lang kennen, kunnen we elkaars acties beter inschatten, een enorm pluspunt tijdens de match”, aldus de Tiensen.

Sets: 22-25, 25-9, 18-25, 21-25

Beide teams hebben komend weekend vrij, in het laatste weekend van november ontvangt NVV B huidige hekkensluiter Grivok Grimbergen C en moet Feniks D op bezoek naar huidige vierde Wevok Sint-Joris-Weert B.

Één gedachte over “Jonge teams van Feniks Haacht D en NVV Tienen B maken het elkaar moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *