Jeugd OHL grote winnaar op zevende editie Borginsole Cup met drie stuks, ook AA Gent wint een keer!

De zevende Borginsole Cup bracht flink wat toeschouwers op de been

De zevende editie van de Borginsole Cup in Rotselaar lokte achthonderd voetballers verspreid over een team of tachtig. Eerder kon u hier al lezen dat Standard won bij de U11. OH Leuven sleepte de eindzege in de wacht bij de U12, ook bij de U8 en de U9 mochten ze met de grote beker zwaaien. Bij de U10 waren de voetballertjes van AA Gent de besten.

Eindwinnaar bij de U12 OH Leuven begon aan zijn toernooi met een 2-2-draw tegen Lommel SK, daarna versloegen ze hun leeftijdsgenoten van KVK Tienen en KV Oostende. In de kwartfinale versloegen ze OHL met 1-0, in de halve finales werd Cercle Brugge opzij gezet met 3-1. In de finale werd AA Gent geklopt met 2-1. AA Gent B eindigde eveneens bij de beste drie, nadat ze Cercle Brugge versloegen met 1-4.

Bij de U10 AA Gent nipt de finale van Standard de Liège met 0-1. De strijd om de derde stek werd in het voordeel van KV Mechelen beslecht, zij overwonnen KAS Eupen met 3-0. Bij de U9 was de de finale een nagelbijter, na de reguliere speeltijd stond er een 3-3 op het scorebord in het duel tussen OH Leuven en KVC Westerlo. De strafschoppen brachten eindwinst bij de Leuvenaars. De strijd om plaats drie verliep in het voordeel van Club Brugge dat Beerschot versloeg met 4-1. Bij de jongsten, de U8 tenslotte, sleepte OH Leuven eveneens de eindzege in de wacht. In de finale werd opnieuw KVC Westerlo het kind van de rekening, nu was het verschil duidelijker daar de eindscore 6-3 was. RSC Anderlecht won het treffen om de laatste podiumplaats van Sint-Truiden met 4-1.

Op het toernooi kwamen buiten 800 voetballertjes uit alle kanten van het land ook zo’n 1.600 toeschouwers afgezakt om naar de voetballende jeugd te kijken. Dat belooft voor de achtste editie volgend jaar! Volgens de coronaregulaties waren er dagelijks trouwens maximaal 2.500 toeschouwers welkom.