logo Casalina

Interprovinciale U16 SC Out-Hoegaarden verrast in positieve zin met herfstkampioenschap

Interprovinciale U16 SC Out-Hoegaarden verrast in positieve zin met herfstkampioenschap
De U16 IP van SC Out-Hoegaarden 2022-2023

De heenronde van de jeugdcompetitie ligt net achter de rug. Het was een grote stap voor de jeugdwerking van SC Out-Hoegaarden. Het was immers de eerste keer dat Jong Hoegaarden aantrad in de interprovinciale competitie. Na deze heenronde kan enkel geconcludeerd worden dat hun jeugdwerking een mooi visitekaartje afleverde.

Alle ploegen hebben zich fantastisch geweerd in deze nieuwe sportieve uitdaging. De interprovinciale U16I onder leiding trainers Sébastien Renard en Andy Eeckhout speelden zelfs kampioe.

“Ze spelen al enkele jaren samen. Het is een ploeg die sterk is in alle compartimenten. Ze zijn snel, sterk in duel en het is een geheel dat graag voetballend van achteraan opbouwt. Ze zijn vlot scorend en de dreiging kan van overal komen”, aldus het trainersduo.

De Hagelanders haalden 24 punten op 36. Ze wonnen acht keer en verloren vier keer. Hun slotmatch wonnen ze afgetekend met 6-1 tegen vierde Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. In deze uitdagende reeks scoorden ze 42 treffers en incasseerden ze er 22, goed voor een doelpuntensaldo van +18. In het klassement gingen ze Sporting Hasselt en KVV Zepperen-Brustem vooraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *