logo Casalina

Interprovinciale U14 van SC Out-Hoegaarden al zeker van de titel met nog een speeldag op de teller

Interprovinciale U14 van SC Out-Hoegaarden al zeker van de titel met nog een speeldag op de teller
U14 IP SC Out-Hoegaarden anno 2022-2023 kampioen

In hun eerste seizoen in de interprovinciale jeugdreeksen kroonden de U14 van SC Out-Hoegaarden zich zowaar als kampioen. Een speler of acht speelt al samen sinds de U6, in het begin van deze jaargang kwamen er nog vier tieners bij die afkomstig waren van FC Landen. Aanpassing hadden ze blijkbaar amper nodig, de titel is daarvan een duidelijk bewijs.

Op enkele jaren tijd ontluikte SC Out-Hoegaarden zich van een gewestelijk team naar ééntje met een provinciaal en sinds dit seizoen interprovinciaal label. Dat ze dit niveau aankunnen getuigen de titels van de U16 in de heenronde en deze U14 in de terugronde.

Dit seizoen eindigden de U14-troepen van trainer Jo Vandeput in de heenronde tweede met één puntje verschil op leider Bocholter.

“We spelen met onze jeugd op niveau één en twee. We zijn heel ambitieus met onze jeugd, maar maken geen te grote sprongen. We hebben veel jeugdteams, dus het gaat goed”, wist afgevaardigde van de U14 Jeroen Andries, wiens zoon en kapitein Lars al ongeveer al één derde van de doelpunten maakte van het team. “De groepsgeest die heerst is goed, het zijn allemaal kameraden die met elkaar plezier willen beleven én presteren. In het team zit er enorm veel potentieel naar de toekomst toe”, klonk het nog gemotiveerd.

De U14 werden vorige speeldag kampioen door met 0-3 te gaan winnen op het veld van zesde in de stand Sporting Hasselt. De Brouwers kunnen hun competitie komende zaterdag vanaf 13 uur in stijl thuis afsluiten tegen FC Landen. Ze verwezen KSK Ekeren-Donk naar de tweede positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *