Het Clean Sheet van Lucky Lenseclaes organiseert in de paasvakantie een doelmannen- en aanvallersstage
Tijdens de paasvakantie organiseert het Clean Sheet Sports Activities van doelman Lucky Lenseclaes (21), een stage specifiek gericht op doelmannen en aanvallers. Deze vindt plaats op het kunstgrasveld van KV Tervuren-Duisburg aan de Schonenboomstraat in Tervuurse deelgemeente Duisburg. Doelman Lucky Lenseclaes (21) pakte dit seizoen al uit met 5 clean sheets bij zijn team, tweedeprovincialer KV Tervuren-Duisburg, deze stage kan geen passendere leermeester hebben.
Lenseclaes is uit Huldenberg afkomstig en begon zijn voetbalcarrière op zijn vijfde bij het naburige Tempo Overijse, hij bleef er tot zijn elfde. Daarna volgden nog RSC Anderlecht, OH Leuven en Diegem tot de beloften. Na drie seizoenen Huldenberg is hij aan zijn eerste bij KV Tervuren-Duisburg toe. Lucky is dit jaar ook jeugdtrainer bij de regionale U15 van Tervuren-Duisburg. Daarnaast is hij keepertrainer bij de U15, U17, U21 én de B-ploeg in vierde provinciale van HO Veltem. Hij heeft Keepertrainer niveau 2 cursussen gevolgd bij Stef Pauwels bij KV Mechelen gaande van jeugdkeepers tot en met volwassen keepers. De prille twintiger is bezig met het behalen van zijn Uefa B-diploma als trainer. Daarbuiten is hij leraar bedrijfseconomie en logistiek aan het ZAVO in Zaventem.
Het is de vijfde editie van deze stage van Clean Sheet.
Lenseclaes begon er in de zomer van 2020 mee, maar toen enkel nog voor keepers, net zoals het jaar nadien. In 2022 werd het concept aangepast naar een keeper- én aanvallerstage en dit in de paas- en de zomervakantie. Dit vond telkens plaats op de kunstgrasvelden van OHR Huldenberg. De huidige editie verhuist dus naar Duisburg en vindt plaats op maandag 3, dinsdag 4, donderdag 6 en vrijdag 7 april. De woensdag van deze eerste week van de paasvakantie fungeert als rustdag. Op de stagedagen wordt er getraind tussen 9 en 15 uur. Er is opvang voorzien vanaf 8 uur en tot 16 uur.
Clean Sheet organiseert deze stage voor jongens én meisjes tussen 6 en 19 jaar oud.
Deze leeftijdskeuze is gemaakt om vol in te zetten op kwaliteit. Bij de keepers is dat dus vanaf 6 tot maximaal 19 jaar. Bij de spitsen is dat vanaf de U10. De deelnemende doelmannen- en vrouwen krijgen een gratis paar handschoenen uit Contact Latex, kortom wedstrijdlatex en dit in de maten 6, 7, 8 en 9. Dit zolang de voorraad strekt.
Het concept omvat 5 sessies, daarin trainen de keepers eerst afzonderlijk met hun keepertrainer en de aanvallers met hun specifieke aanvalscoach. Op het einde van de sessie gaan de aanvallers en keepers samen in 1 oefenvorm en zullen de 2 werelden met elkaar geïntegreerd worden. De keepers kunnen bijvoorbeeld eerst op de “lage bal” en de aanvallers op een laag hard schot of een plaatsbal in de hoek trainen. De doelwachters zullen ook geïntegreerd worden tijdens de “wedstrijdvormen” als veldspeler. Dit om juist hier ook technisch beter te worden met de voeten, maar ook om de acties van de aanvallers beter te begrijpen.
Om het leerrendement zo hoog mogelijk te houden zal er gewerkt worden in kleine niveaugroepen.
Op het einde van de week zal er een penaltytornooi en Keeperbattle plaats vinden tussen alle keepers en spelers, uiteraard aangepast aan hun niveau en leeftijd. De Keeperbattle is een duel tussen 2 keeper tussen 2 doelen in, waar men zo snel mogelijk zoveel mogelijk doelpunten probeert te maken op 5 minuten tijd en dat vanaf een zekere afstand. Hier kan je een voorbeeld daarvan bekijken. De spelers kunnen hun fantastische trap tonen terwijl de keepers hun geweldige saves kunnen laten zien. Er worden trouwens prijzen uitgereikt zoals: Beste Keeper van de week, Save van de dag, meest onklopbare keeper, Beste speler van de week, mooiste doelpunt van de dag.
Geïnteresseerden kunnen zich via deze link inschrijven. Inschrijven kan tot een week voor de stage, hierna is het op aanvraag afhankelijk van of er nog plaats is.
Als praktijkonderzoek is Lenseclaes voor zijn opleiding lichamelijke opvoeding, bewegingsrecreatie en economie aan de UCLL een tijdelijke mini-onderneming gestart. In dit kader produceerde hij met 2 medestudenten sokken met een ingebouwd kliksysteem; waardoor deze nooit meer verloren gaan in de was. Deze zijn gemaakt uit het duurzame materiaal bamboe, hiervan gaat 5 procent van de winst naar Kom Op Tegen Kanker. Daar blijft het niet bij; ze verkopen nog kurken onderleggers, hiervan gaat de helft van de opbrengst naar de slachtoffers van de aardbeving en noodhulp in Turkije en Syrië.