logo Casalina

Gympies Demoteam kent nieuwe start: jong, vernieuwend en enthousiast

Gympies Demoteam kent nieuwe start: jong, vernieuwend en enthousiast
Het Demoteam van de Gympies Keerbergen

De Gympies Keerbergen start weldra met een vernieuwd Demo-wedstrijdteam. Geïnteresseerde gymnasten kunnen deelnemen aan een selectieproef. De club heeft naast Demo nog twee andere wedstrijdteams: Toestelturnen Meisjes (TTM) en Trampoline.

Demo is een gymdiscipline waarin choreografie, gymnastiek en spektakel tot één geheel verwerkt worden

De act wordt opgebouwd rond een verhaallijn die ondersteund wordt met muziek, kledij en kleine decorelementen. Een demo-act moet drie onderdelen bevatten: acro, tumbling en een derde discipline die kan gekozen worden uit de traditionele gymdisciplines: toestelturnen, ropeskipping, trampoline, …

Drijvende kracht achter het vernieuwde Demoteam is Stef Reymenants, die zelf al jaren actief is in de club. Samen met Sara Van Eyken en Emma Vanhaverbeke neemt hij de turntechnische aspecten van de trainingen op zich. Luna De Leus, die een professionele dansopleiding volgt, staat in voor de choreografie.

Een overzichtsbeeld van een demo-oefening
Een overzichtsbeeld van een demo-oefening

Wie in het demoteam stapt, zal wekelijks 6 uur trainen

Dat bestaat uit 1 uur kracht- en conditietraining op vrijdag tussen 19.30 en 20.30 uur, 3 uren turntechnische training (tumbling, acro en de derde discipline) op zaterdag van 15.30 tot 18.30 uur en 2 uren choreografie op zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

“Alle gymnasten volgen alle trainingen. Daardoor is elk lid van het team ruim inzetbaar en wordt de groepscohesie bevorderd. We streven naar een hecht Demoteam, een vriendengroep die samen verantwoordelijk is voor de prestaties op de wedstrijden. Niet alleen het resultaat, maar ook de beleving is hierbij cruciaal,” benadrukt Stef Reymenants.

Omdat een aantal aspecten van een demowedstrijd het turnen stricto sensu overschrijdt (kledij, decorstukken) worden al snel geïnteresseerde ouders bij het team betrokken. Ook dat komt de groepssfeer ten goede.

In het Demoteam kan je ten vroegste vanaf het derde leerjaar terecht
In het Demoteam kan je ten vroegste vanaf het derde leerjaar terecht

Zoals elk jaar organiseert de club selectietesten

Jongens en meisjes vanaf het derde leerjaar zijn welkom op 17 september 2022 van 16.30 tot 18.00 uur. Ook geïnteresseerden die momenteel geen lid zijn van De Gympies, mogen aan de selectie deelnemen. Gymervaring is een meerwaarde, maar niet echt noodzakelijk. Een maximumleeftijd is er niet, wel een minimumleeftijd: vanaf het derde leerjaar kan je toetreden tot het demoteam. Wie deel uitmaakt van het wedstrijdteam kan Demo ook combineren met een andere recreatieve discipline. Afhankelijk van het niveau bereikt tijdens de testen, zal de wedstrijdploeg van de Gympies uitkomen op A- of B-niveau. Er zijn vier demowedstrijden per jaar.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk via demotrainers@gympies.be. De selectietesten vinden plaats in de gymzaal van het gemeentelijke sportcomplex, Putsebaan 103, Keerbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *