Gewestelijke U15 Lozenhoek Keerbergen B pakken titel na thriller tegen KAC Betekom C

De U15 B van de Lozenhoek vieren hun titel

Op voorhand had leider Lozenhoek Keerbergen B genoeg aan een gelijkspel tegen tweede KAC Betekom B. De geel-zwarten telden 29 punten en de blauw-roden 28, de opdracht was duidelijk. De bezoekers stonden aan de helft 1-2 voor, finaal werd het na een zenuwslopend einde nog een 3-3 zodat de Lozenhoek aan het langste eind trok voor de titel.

Bij de U15 worden vier kwarten van twintig minuten afgewerkt. Het was een uitzonderlijk scenario waarin beide teams nog kampioen konden worden.

Aan de rust stond het 1-2. In de openingshelft scoorde Betekomnaar Timmermans twee keer, op slag van rust verkeek de Lozenhoek om op 2-2 te komen. De 3-2 kwam er in het slotkwart. Thuisspeler en kapitein Steurs kreeg de bal op de counter en maakte vele meters, in het strafschopgebied ging hij neer. Vanop enige afstand wees de ref naar de penaltystip. Steurs zette zich zelf achter de bal en legde binnen in de rechterbovenhoek, 3-2.

Steurs scoort de strafschop om de 3-2

Met nog vijf minuten te gaan ging bezoeker Timmermans rechts door en vlamde de bal over thuisgoalie Fleerackers, 3-3! Spanning troef, de ene counter na de andere, maar het bleef 3-3 en de geelhemden vierden.