logo Casalina

Eerstejaarsnieuweling Giel Lejeune stoomt in Nossegem door naar vierde provinciale titel op rij

Eerstejaarsnieuweling Giel Lejeune stoomt in Nossegem door naar vierde provinciale titel op rij
Vlnr zilveren Vic Vandenhouten, winnaar Giel Lejeune en bronzen Rune Samuel Foto Paul Janssens

Voor de vierde keer op rij veroverde Giel Lejeune uit Rotselaar de provinciale kampioenentrui. De tiener van het YCT Demer en Dijle deed dit ter gelegenheid van de dertiende editie van de Nossegemse Patattencross. Bovendien stak hij nog eens met één minuut voorsprong de overall zege op zak.

Giel startte op de tweede rij. Al binnen de kilometer, in de buurt van de feesttent, kon hij opschuiven naar de tweede positie, net voor het einde van de openingsronde kwam hij op kop. Vanaf dan begon hij door te trekken. In de tweede lus moest hij nog een fietswissel doorvoeren omdat er een tak in zijn wiel was terecht gekomen. Hij kwam nooit echt in de problemen en kon de wedstrijd uitcontroleren. Tweede in de race Seppe Sprangers van Team Kempen volgde op net geen minuut voor derde en ploegmaat Thomas Verdonck.

Vic Vandenhoutten van TWC Hoekske Maleizen MTB School was overall zesde en pakte provinciaal zilver. Het Vlaams-Brabantse brons was voor Rune Samuel van AA Drink – Young Lions, hij herhaalde hiermee de prestatie van vorig jaar in Boortmeerbeek.

Achteraf volgde voor kampioen Lejeune een knuffel met de mama en een klein gelukstraantje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *