logo Casalina

Dertienjarige aspirant Miel Heuninck reed alles op een hoopje in de Ronde van Limburg

Dertienjarige aspirant Miel Heuninck reed alles op een hoopje in de Ronde van Limburg
De AA Drink Young Lions wonnen het ploegenklassement bij de dertienjarigen Credits Kristof Heuninck

Belgisch kampioen bij de dertienjarige aspiranten Miel Heuninck uit Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken. Zowel de tijdrit in en rond Paal en de etappes in Ham en Tessenderlo schreef hij op zijn naam. Samen met zijn teammakkers van het AA Drink – Young Lionsteam schreven ze nog het ploegenklassement op hun conto. Momenteel bereikte de knaap die ook nog eens competitief zwemt twee van zijn vier doelen.

Na een prima seizoen in 2022 met de bekroning als Belgisch kampioen, legde Miel dit seizoen zowel in de winter als de zomer de lat hoger.

De doelen van Heuninck dit seizoen waren de provinciale tijdrit en wegrit, het Vlaams kampioenschap in Arendonk (04/06), het Belgisch kampioenschap in Denderleeuw (13/08) én … de Ronde van Limburg. 

“Zijn doel was alle ritten winnen, hij was vrij overtuigend”, wist papa en begeleider Kristof Heuninck. ‘”Maar een doel en de realiteit zijn soms moeilijk verenigbaar. Ik dacht wel dat hij het goed ging doen, maar het was een uitdaging van drie dagen na elkaar én hij geeft er wel steeds van in het begin een lap op. Dus eerlijk gezegd dacht ik niet dat hij dit de volle drie dagen kon volhouden. Vooral zijn laatste wedstrijd in Tessenderlo was sterk. Daar is hij weggereden in de tweede ronde. Hij behield vier rondes een voorsprong van vijf à zeven secondes op de grote groep. Hij heeft zich dan terug laten inlopen omdat voorsprong niet groter werd. Hij vertoefde dan een paar rondes in peloton om in de voorlaatste lus nogmaals aan te gaan. Had direct een kloof van een halve minuut, hij heeft dit kunnen houden tot aan de streep”, klonk het fier.

Miel Heuninck wint in de Ronde van Limburg Credits Kristof Heuninck
Miel Heuninck wint in de Ronde van Limburg Credits Kristof Heuninck

Als kers op de taart kwam er nog de zege in het ploegenklassement samen met Andreas Aerts, Senne Cami en Guillaume Goubert.

De volgende opdracht ligt in het biljartvlakke Arendonk om de Vlaamse titel, de kans dat er een massaspurt zal plaats vinden is niet klein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *