logo Casalina

De U16 girls 1 Hockey in Hoegaarden spelen kampioen

De U16 girls 1 Hockey in Hoegaarden spelen kampioen
De U16 girls 1 van Hockey in Hoegaarden spelen kampioen!
De U16G van Hoegaarden spelen al jaren samen en zijn de voorbije jaren al meermaals kampioen geworden in hun reeks. Dit jaar was het voor de meisjes extra spannend, aangezien hun coach Anton Peene, die hen al vijf jaar intensief coacht, aankondigde dat hij op het seizoenseinde ging stoppen daar de combinatie met zijn studies niet meer haalbaar was.

De meisjes kwamen snel tot het besluit om nog eens een kampioenschapstitel in VHL 1 als afscheidscadeau te geven en dit in een voor hun hogere reeks. Vol moed en inzet begonnen ze aan het seizoen en werd er wedstrijd na wedstrijd gewonnen. Uiteindelijk hebben ze twee wedstrijden gelijk gespeeld en daarbuiten alles gewonnen. Ze eindigden ook met de meeste gemaakte doelpunten en de minste tegengoals.

Het kampioenschap was officieel van hen tijdens hun voorlaatste wedstrijd tegen Taxandria in Hoegaarden. Deze eindigde op een 2-2-gelijkstand, aangezien Hoegaarden nog één wedstrijd moest spelen tegen Hasselt was de buit sowieso binnen. De ontlading was dan ook zeer groot bij de meisjes toen er in Hasselt met 0-5 gewonnen werd.

Na een emotionele afscheidsspeech van coach Anton zijn ze met zijn allen iets gaan eten en gaan bowlen. Een echte kampioenenviering komt er binnenkort nog aan waarop ze hun coach nog eens extra in de spotlight willen zetten. Hij heeft immers van een bende meisjes van acht à negen jaar een coherent geheel gemaakt waar iedereen op elkaar ingespeeld is maar drie nieuwkomers dit seizoen toch met open armen ontvangen werden.

Naast de U16G zijn ook volgende ploegen kampioen geworden in hun reeks: de U9 boys met het maximum van de punten, de U10 boys met een mooie 27 op 30. Voorts behaalden de U12 girls 2, de U14 boys 1 met tien punten voorsprong op de tweede, de Heren 1 en de Masters hun titel. Daarnaast zijn er nog verschillende ploegen met een notering bij de drie besten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *