logo Casalina

De Blue Lions Tervuren organiseren teambuilding voor hun doelmannen met een Italiaanse international

De Blue Lions Tervuren organiseren teambuilding voor hun doelmannen met een Italiaanse international
7 goalies die het opperbest met elkaar vinden bij de Blue Lions

Voorbije paasvakantie organiseerden ze bij hockeyclub Blue Lions Tervuren een geslaagd onderonsje met de doelmannen op de eigen terreinen. Tussen de U12 en het eerste team namen er zes goalies deelnemen aan een training onder leiding van Italiaans international in doel Sofia Montserrat.

Normaal gezien krijgen de spelers in doel telkens op donderdag training, maar op verschillende momenten. Gezien er door de vakantiegangers slechts zes van de zestien doelwachters aanwezig tekenden, werd er voor een andere formule geopteerd. De focus lag op teambuilding en elkaar leren kennen.

Bij de U12 was er Adrien, bij de U14 hongerige Leon, bij de U16 Liv, bij de U19 Laura en Thomas en voor de eerste herenploeg tekende Thijs Verschuuren aanwezig. “Als doelman leid je deels een solitair bestaan op het veld. Je moet geconcentreerd blijven, soms kan er een kwart weinig te doen zijn en daarna opeens heel veel. Het mentale plaatje moet kloppen en dat trainen we”, aldus Montserrat die in topklasse voor Wellington uit Ukkel uitkomt.

De training werd begonnen met enkele spelletjes en een sessie de bal in doel werken. Na enkele uren hard maar leuk labeur werd er afgesloten met pizza’s.

De aanwezige goalies aan De Polygoon
De aanwezige goalies aan De Polygoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *