logo Casalina

De AA Drink Young Lions trekken met zijn 77 de weg op en het veld in

De AA Drink Young Lions trekken met zijn 77 de weg op en het veld in
De AA Drink Young Lions anno 2023

De AA Drink Young Lions, van miniemen tot aspiranten, staan te popelen om te rijden op de weg. De ploeg wilt wat af van hun stempel van veldritploeg en ambieert ook om stappen te zetten op de weg. Voorts raakte ook bekend dat boegbeeld en voorzitter Eddy Hendrickx een stapje opzij zet ten voordele van nieuwe voorzitter Michael Martel. Hendrickx blijft als secretaris aan boord en maakt de jongere bestuursleden wegwijs in de wielerwereld.

Op hun voorstelling in zaal Onder de Toren in Haacht heerste een gezellige drukte.

De AA Drink Young Lions bestaan uit 24 miniemen, 50 aspiranten, 16 nieuwelingen, 10 junioren en 1 belofte.

“Idealiter bereiken we dit seizoen de kaap van 80 renners, we hebben er de trainers voor. Voorheen werden we vaak aangesproken op succes van een renner zoals Thibau Nys. Nu is dat het geval bij de prestaties van de broers Arthur en Seppe Van Den Boer, als gevolg daarvan kan het wel eens dat er daardoor enkele jonge renners bij je team aansluiten, dat is een mooi compliment voor je opleiding. We worden voorts ook bekeken als veldritploeg, maar van die stempel willen we af, naar 2024 toe willen we het ook doen met renners die op de weg actief zijn en niet in het veld. We starten met onze junioren dit seizoen wel in Luik-Bastenaken-Luik, maar niet in de Beker van België. Met 10 junioren hebben we er te weinig om mee te mogen doen, dat moeten er tegenwoordig minimaal 15 zijn. Enkele jaren geleden telden we 9 junioren en werden we finaal dertiende op 28 teams”, herinnerde huidig secretaris Hendrickx zich. “We zitten nu met maar één belofte, Toon Van Den Bergh, naar volgend jaar toe kunnen er dat 5 zijn. Mits een inspanning kunnen we in 2024 opnieuw een beloftenteam in het leven roepen.

Voorts organiseert de ploeg op 30 september en 1 oktober 2023 op de Balenberg zijn veldritten. Op de laatste dag van september zal de jeugd er door de modder ploeteren, daags nadien zal de B-cross er plaats vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *