Ceulemans maakt het verschil voor de U17 van KFC Werchter tegen KDN United

De wedstrijd tussen de U17 van KFC Werchter (l) en die van KDN United ging enorm op en neer

Leider KDN United kwam op bezoek bij derde in de stand KFC Werchter. KDN staat samen op kop met VK Linden met 23 punten, de roden van Werchter volgden op zes punten als derde. In de eerste twee kwarten was het tempo bij momenten pittig, bij de thuisploeg misten ze de meeste grote kansen. Uiteindelijk werd Ceulemans de matchwinnaar met twee treffers.

Na een handvol minuten werd Ceulemans op de rechterflank weggestuurd, hij mikte deze levensgrote kans voorlangs naast. Na tien minuten leek KDN’er Steeno doorgebroken op goal, maar hij werd nog onderuit gehaald. Een gele kaart volgde voor een thuisverdediger, een uitsluiting had ook tot de mogelijkheden behoort. Enkele minuten later dook Ceulemans weer op voor KDN-doel, hij trapte onbesuisd over. Op de tegenaanval miste bezoeker Steeno de opener. Kort daarna trapte hij een bal in de handen van Werchtergoalie Andries. In minuut achttien leek Ceulemans alleen door te kunnen op doel, hij werd nog onderuit geduwd door een bezoeker. Vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar ook hier was een uitsluiting op zijn plaats. Ceulemans kreeg nog een kans, hij poogde doelman Claes te lobben, maar deze kon de bal uit de lucht plukken. Kort daarop was het wel raak voor Werchter en Ceulemans, hij liep de doelman voorbij en kon vanuit een scherpe hoek de 1-0 aantekenen.

Bij de bezoekers kwam het aanvallende gevaar van de tandem Steeno-Boogaerts.

Van Loy werd diep gestuurd voor de Holsbeekse formatie, hij omspeelt de verdediging en finaal ook de doelman. De bal belandde overhoeks in doel, 1-1 op een moment dat KDN United gevaarlijker werd. Op het half uur kon namens Werchter Peeters doorbreken, bijna kon hij scoren. De bal belandde op het been van keeper Claes en rolde zo buiten. Mooie uitbraak van Peeters die nog maar enkele weken aan het trainen is bij de roden. Een afstandsschot van bezoeker Caluwaerts vloog links naast, een uithaal van Van Loy belandde op zijn beurt voorlangs. We gingen halfweg rusten met 1-1.

Vooral in de eerste helft golfde het spel op en neer

In het derde en vierde kwart vielen er aanzienlijk minder kansen te noteren.

Voor Werchter drong Coene links door, hij werd met de schouder weggezet door Smeyers. Op minuut 56 maakte Ceulemans gebruik van verdedigend mistasten. Hij veroverde de bal, dribbelde een tegenstander en deponeerde de bal in doel tussen de eerste paal en doelman Claes, 2-1! KDN zag Verleyen vanop afstand missen en een voorzet van Vanderhoydonck werd onderschept. Het ging op en af zonder enorm gevaar. Met nog vijf minuten op de klok onderbrak De Preter op het middenveld een Holsbeekse spelfase en stuurde hij andermaal Ceulemans diep. Hij leek doelman Claes te omspelen en ging neer in het strafschopgebied. De ref zag er, tot Werchterse consternatie, geen penalty in. Thuisspeler Van Dessel kreeg de laatste mogelijkheid van het duel, hij mikte deze naast.

Doelpunten: 20′ Ceulemans (1-0), 27′ Van Loy (1-1), 56′ Ceulemans (2-1)