logo Casalina

Aspirant Casper Vanderwegen is blij met de start van de Omloop van het Hageland in eigen stad

Aspirant Casper Vanderwegen is blij met de start van de Omloop van het Hageland in eigen stad
Casper Vanderwegen naast voormalig Frans kampioene Laura Asencio en enkele rensters van Fenix-Deceuninck zoals Julie De Wilde

Dertienjarige aspirant Casper Vanderwegen was samen met papa Mark op trot toen de vrouwenklassieker de Omloop van het Hageland in zijn Aarschot startte. De tiener keek zijn ogen uit toen hij al die mooie fietsen in het oog kreeg en ook al die mooie outfits. Hij stond paraat om de start ter hoogte van het Damiaaninstituut werd gegeven. 

Op vijfjarige leeftijd is Casper gestart met BMX bij het plaatselijke Bekaf Aarschot. Dat heeft hij drie jaar gedaan. Daarna is hij, samen met zijn twee jaar oudere broer Quinten, overgeschakeld naar het wegwielrennen. Beiden kwamen in de ploeg YCT Demer en Dijle CT uit Tremelo terecht. Casper rijdt graag en goed op een heuvelachtig parcours. Zijn idool is Julian Alaphilippe. Hij wil dit jaar graag eens op het podium eindigen in een koers.

“Omdat de koers zo dichtbij huis van start ging, kwamen we graag eens kijken. We wonen op amper een kilometer van de start. Nadien zijn we zelf een ritje gaan maken”, meldde papa Mark opgetogen.

Papa Mark en Casper Vanderwegen in hun nopjes
Papa Mark en Casper Vanderwegen in hun nopjes

Buiten fietsen houdt papa Mark er nog wielerminded activiteiten op na, je kan ze bekijken op de voorbije links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *