U17 BT United en Crossing Vissenaken spelen spannende match!

De U17 van Crossing Vissenaken en KFC Baal maakten er een mooie match van

Op Baalse ondergrond speelden de U17 van BT United en hun leeftijdsgenoten van Crossing Vissenaken een aardige pot voetbal. Om beurten kwamen de teams op voorsprong, finaal werd het na een entertainend matchverloop een terechte 3-3. Na de wedstrijd vielen enkele teleurgestelde reacties te noteren, begrijpelijk gezien beide formaties vol voor winst gingen.

De U17 spelen vier kwarten van twintig minuten, de heenmatch was eveneens de moeite en eindigde op 4-3 voor Vissenaken. Voor de match stond Baal derde, Vissenaken tweede. Betekom B stond op kop.

Het viel al snel op dat beide teams vlot probeerden te combineren en van achteren uit met leuk voetbal aanvallen in elkaar sleutelden. Degelin ging namens Baal na enkele minuten bijna alleen door, zijn inzet werd afgeweerd. Op minuut zeven liet bezoeker en nummer tien Reymen zien wat hij in zijn mars had. Na een individuele actie dook hij het strafschopgebied en vuurde op doel, BT-goalie Scheepmans haalde uit de rechterhoek. Na een prima actie over rechts zette andermaal Reymen scherp voor, recht op het hoofd van Maho die aan de tweede paal de score opende, 0-1.

Het tweede kwart was minder van kwaliteit. Bezoeker De Kerpel behield het overzicht en strooide met de rechter goede voorzetten. Bij BT United werd Van Muysen erin gebracht voor meer drive en stond Distelmans op het middenveld in voor de organisatie. Naar rust toe begon Crossing meer te drukken. Tourwé profiteert bijna van BT-balverlies en kort daarna trapte hij naar doel, Scheepmans tikte over. Kort voor rust zag Distelmans zijn schot afgeblocked, rusten bij 0-1.

BT United kwam het scherpste uit de kleedkamer.

Van Muysen zette de actie op, tikte door naar Scheys, die terug gaf op Van Muysen die centraal voor doel binnenwerkte, 1-1. Twee minuten later belandde een corner holderdebolder voor de voet van Distelmans die niet twijfelde, de 2-1 in de linkerhoek. Van een ommekeer gesproken! Bezoekers Reymen en Maho werden van nabij gevolgd, de ploeg uit Tienen miste even rust aan de bal.

Vissenaken begon scherp aan het slotkwart. Na vijf minuten druk belandde de bal aan de rechterflank voor de voet van De Kerpel wiens hoge en precieze voorzet aan de tweede paal Maho vond. Hij kopte binnen 2-2, alles te herdoen. Na de 2-2 bleef Vissenaken doorduwen en kwamen ze door mistasten van doelman Scheepmans op 2-3, op 3-2 voorsprong door Maho die attent reageerde. Met nog een kleine tien minuten begon United te drukken. Eerst werd een vrije trap van Van Muysen nog goed uit de hoek gehaald door keeper Stroobants. Met nog twee minuten te spelen pakte Van Muysen de bal aan buiten de Tiense zestien en trapte hij op doel. De bal spatte uit elkaar op de deklat, een goed gevolgde Scheys kon in duel met de doelwachter de bal nog net binnen koppen.

Doelpunten: 20′ Maho (0-1), 42′ Van Muysen (1-1), 44′ Distelmans (2-1), 65′ Maho (2-2), 72′ Maho (2-3), 80′ Scheys (3-3)